• Stefan Alhag

Motståndarkollen: KIF Örebro
När Eskilstuna United på onsdagskvällen kliver ut på Tunavallen för årets tredje hemmamatch i OBOS Damallsvenskan står KIF Örebro för motståndet.

Här kan ni bekanta er mer med nykomlingen som 2019 har ett Unitedlån i truppen i form av innermittfältaren Elin Rombing.


Närkelaget, vars första del av namnet härstammar från Karlslunds IF, har fina meriter genom åren. Som bäst har man blivit tvåa i högsta serien, det skedde 2014, plus att man blivit mästare i Svenska cupen 2010.

För två år sedan åkte Örebro ur Damallsvenskan men man lyckades kämpa sig upp från Elitettan redan säsongen därpå och nu är man alltså tillbaka i finrummet.

Där inleddes säsongen med två vinster innan det blev två klara förluster mot starka Rosengård och Linköping.

- Klart att det är tufft att förlora två i rad men det var mot bra motstånd så de matcherna får vi lägga bakom oss, säger Elin Rombing vars lag därefter hittade in på rätt spår igen via en 1-0-seger hemma mot Växjö i lördags.För Eskilstunas fotbollsintresserade är hon det namn som sticker ut mest i Örebros trupp.

- Jag har inte gått över helt utan är utlånad från United och anledningen är att jag ville få mer speltid, berättar hon.

Är din uppgift på planen annorlunda i nya klubben?

- Nej, det skulle jag inte säga. Men i Örebro får jag ta mer ansvar och har en större roll än vad jag hade i Eskilstuna.

Rombing har fått stort förtroende direkt och har startat i samtliga de fem första omgångarna.

- Det har varit blandade insatser. Det har gått bra när jag har velat ha mycket boll men det jag kan förbättra är tuffheten och att hela tiden vara spelbar, recenserar hon de personliga insatserna.


När Örebro gästar Tunavallen gör man det med vetskapen att United ännu inte har tagit poäng i sin egen borg under seriespelet 2019.

Men frågan är förstås hur det blir för Elin att kliva in på konstgräset hon sprungit på så många gånger – men nu iförd bortalagets dress.

- Jag tror att det kommer att vara en konstig känsla. Att möta alla jag spelat med så länge är annorlunda. Men det ska bli kul och jag ser fram emot det, säger hon.


Vad: Eskilstuna United-Örebro, omgång sex i OBOS Damallsvenskan

När: Onsdag kl 19.00

Var: Tunavallen

Hur: Gratis inträde


Stefan Alhag

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup