• Stefan Alhag

Motståndarkollen: Djurgården


På onsdag är det matchdags på Tunavallen igen.

Därför är det läge att kika lite på motståndaren då - Djurgården - plus att vi har pratat med en av lagets främsta profiler: Tidigare Eskilstuna United-spelaren Olivia Schough.


Djurgården har varit en stor maktfaktor inom svensk fotboll på damsidan. Detta gällde särskilt i början av 2000-talet då man under namnet Djurgården/Älvsjö säkrade SM-guldet 2003 och 2004 plus att det blev cuptitlar 2004 och 2005.

Föreningen ligger dessutom så högt som trea i den damallsvenska maratontabellen, endast Rosengård och Umeå har spelat ihop fler poäng från 1988 till 2018.


Bland Unitedprofiler som har spelat för Djurgården märks Sara Thunebro som fanns där från 2003 till 2009. Men även i dagens trupp finns några med starka Eskilstunakopplingar. Vi tänker då på Malin Diaz och inte minst Olivia Schough som vi ställt några frågor till inför onsdagskvällens drabbning.

Vad betyder Eskilstuna United för dig så här några år efter att du lämnat?

- Eskilstuna kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. Det var där min karriär satte igång på riktigt och jag har många fina minnen där ifrån!

Saknar du något särskilt från Tunavallen?

- Ja, jag saknar verkligen fansen. De är alltid där och stöttar oavsett. Men också de spelare jag fick uppleva mycket roligt tillsammans med förstås. Och Mocca Deli-pizzan såklart!

Har du fortfarande tät kontakt med någon i dagens United?

- Jag har kontakt med flera via sociala medier men det är svårt att ha kvar någon tät kontakt när man ses så sällan. Men när vi väl ses är det väldigt kul!


Olivia fanns, som ni säkert vet, med i sommarens VM-trupp där ju Sverige övertygade stort och kämpade hem ett brons efter att bland annat ha besegrat spöket Tyskland i kvartsfinalen.

Var det svårt att ladda om för "vardagen" efter VM, Olivia?

- Nej, inga större problem. Det är såklart en stor omställning men efter några träningar var jag igång igen.

Eskilstuna och Djurgården möttes nyligen på Tele2 Arena och United åkte därifrån med tre poäng efter en säker 3-0-triumf. Lagen ligger i placeringsmässig anslutning till varandra i tabellen med United som nia och Djurgården som tia. Men det skiljer fem poäng vilket alltså kan bli åtta om United även lyckas vinna hemma på Tunavallen.

- Så som vår säsong har sett ut är alla matcher viktiga. Men visst blir den här extra viktig för oss, medger Olivia Schough.


Förutom Schough och Diaz finns flera andra välkända namn i Djurgårdens trupp, till exempel försvararen Petronella Ekroth, mittfältaren Hanna Folkesson och måltjuven Mia Jalkerud.

Så det lär krävas en stark insats av Eskilstuna United för att hitta in på segerspåret igen efter två tuffa bortamatcher.

Stefan AlhagVad: Eskilstuna United-Djurgården, omgång 13 i OBOS Damallsvenskan

När: Onsdag 14 augusti klockan 19.00

Var: Tunavallen

Hur: Köp din biljett på https://eskilstunaunited.ebiljett.nu

Vuxen: 100 kr, pensionär/studerande: 60 kr (vid uppvisande av studentkort)

Säsongskort: Vuxen: 850 kr, pensionär/student: 550 kr, ungdomar 8-18 år: 350 kr

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup