• Stefan Alhag

Motståndarkollen: Djurgården


Mittfältaren Michaela van den Bulk är främsta målskytt i det Djurgården som haft svårt att hitta rätt offensivt under 2020. På söndagen gästar "Sheilas" lag Eskilstuna United. Foto: Emil Langvad/Bildbyrån

Djurgården har bara gjort 16 mål i OBOS Damallsvenskan i år.

Fem av dem tillskrivs Michaela van den Bulk, bland annat båda i 2-1-segern hemma mot Eskilstuna United.

Returmöte på Tunavallen på söndag - då är självklart "Sheila" huvudperson i hemsidans motståndarkoll.


Tabelläget har ni som läser detta säkert dunderkoll på. Det är helt enkelt hur spännande som helst och både United och Djurgården har bara kvar matcher mot andra lag på tabellens nedre halva.

- Jag ser det som en fördel. Vi hade en tuff period där vi mötte Kristianstad, Rosengård och Göteborg kort efter varandra. Men nu har vi sagt att vi har tre matcher kvar där vi kan ta poäng i alla. Vi kommer att göra allt för att avsluta säsongen på ett bra sätt, säger Michaela eller Sheila som hon helst vill bli kallad.


Anrika Djurgården har två mästartitlar på meritlistan. De säkrades 2003 och 2004 när klubben hette Djurgården/Älvsjö. Tre cupsegrar har det också blivit.

På senare år har det däremot varit tuffare och mest en kamp för överlevnad. Förra säsongen var man en hårsmån ifrån nerflyttning, Djurgården stannade på samma poäng som Limhamn/Bunkeflo och klarade sig kvar på bättre målskillnad.

Även 2020 blir det alltså en strid för nytt kontrakt och som alla förstår är det oerhört viktiga poäng på spel på Tunavallens konstgräs.

- Det är viktiga matcher och många lag som är involverade där nere. Men vi känner oss inte oroliga. Vi tror på oss själva, att vi ska klara oss och jobbar hårt för att bli så bra som möjligt, säger mittfältaren från Nederländerna som representerat Djurgården sedan 2016.

Men med endast 16 mål är det bara Växjö som gjort (ett) färre än er. Vad har inte fungerat offensivt i år?

- Jag tycker att vi haft svårt att skapa chanser i ett bra läge. Ofta har vi inte så många spelare i offensiva straffområdet, eller så blir sista passningen eller löpningen inte bra. Då får man bollen i en mindre utgångsyta vilket gör det att svårt att sätta bollen i målet. Men vi tränar hårt på vårt anfallsspel och hoppas hitta rätt på söndag, säger Sheila.


För hennes egen del har 2020 varit en återkomst. Säsongen innan förstördes nämligen av en korsbandsskada, ett öde som drabbat så många i OBOS Damallsvenskan.

- Jo, det har varit väldigt tufft. Fortfarande jobbar jag väldigt hårt med att blir så frisk som möjligt inför varje match. Men jag är glad att jag kan spela och att jag kan vara ganska nöjd med min prestation i år. 

Jag antar att du gärna minns första mötet med Eskilstuna 2020, både för dina två mål och för tre poäng. Vad gjorde ni bra då?

- Ja, jag minns den och har gjort ganska många mål mot er genom åren. Jag tycker att just i den matchen var vi bra i både offensivt och defensivt straffområde vilket avgjorde. Det spelet blir viktigt i söndagens match också, samt att alla i laget vill ha bollen. När vi har haft det, och mycket rörelse, har vi oftast spelat ganska bra.


Hos helgens gästande lag finns dessutom tidigare Unitedprofiler i form av Malin Diaz och så en mycket formstark Olivia Schough. Hon bidrog ju till att skicka Sverige till EM genom att i tisdags sänka Island med ett mycket vackert skott till 2-0.

Båda lagen står på 20 poäng inför drabbningen, Umeå och Piteå har 19 och Växjö 21.

Det finns alltså inget skäl till att inte se fram emot - och givetvis se - matchen!

Stefan AlhagVad: Eskilstuna United-Djurgården, omgång 20 i OBOS Damallsvenskan

När: Söndag 1 november klockan 13.30

Var: Tunavallen, matchen sänds på sportbladetplay.se  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup