• Stefan Alhag

Motståndarkollen: Göteborg


Tvåan i tabellen - med ettan i skytteligan.

Redan där förstår ni hur tuff uppgift som Eskilstuna United har på lördag.

- Det har varit en fantastisk vecka med landslaget, säger måldrottningen och Göteborgforwarden Rebecka Blomqvist.


Som vanligt inför hemmamatcher bjuder hemsidan på information om gästande lag på Tunavallen. Klubbens historia inleddes 1970 när Landvetter bildades. 34 år senare flyttade man in till storstan och blev Göteborg FC. 2006 hittade man sitt hem på Valhalla IP och där väntar inom kort en Champions League-fest eftersom man den 11 september tar emot storklubben Bayern München.


Men några dagar före det ska fyran i den svenska maratontabellen, och trefaldiga cupmästaren (2011, 2012 och 2019), alltså möta Eskilstuna United och man gör det med en stjärnspäckad trupp. Eller vad sägs om Elin Rubensson, Loes Geurts, Beata Kollmats, Julia Roddar, Pauline Hammarlund med flera?

Och så hon som gör så många mål - men kanske inte är så känd för alla fotbollsfans ännu. Vi talar om Rebecka Blomqvist, skytteligaledare med elva fullträffar och i tisdags debutant i A-landslaget genom ett inhopp mot Lettland.


Berätta, vem är Rebecka Blomqvist som person och fotbollsspelare?

- Jag är en glad tjej som gillar att umgås med familj och vänner. Jag gillar att hitta på saker men älskar också att bara vara hemma och kolla en serie. 

- På planen är jag en snabb spelare som gillar att löpa i djupled men också att hämta boll och vara delaktig i spelet.

Hur ser ett typiskt Rebeckamål ut?

- Jag skulle nog säga att ett typiskt Rebeckamål är när jag får ett instick eller en boll i djupled och kommer relativt fri med målvakten. Även om jag i år gjort en del mål på andrabollar i straffområdet.

Hon har stor del i att det Marcus Lantz-tränade Göteborg ligger tvåa bakom Rosengård. Förra säsongen blev det silver bakom Piteå och målet är förstås att ta det sista klivet upp på tronen den här säsongen.


Skytteligaledande Rebecka Blomqvist har garanterat gott självförtroende när hon kommer till Tunavallen i helgen. Foto: Egon Ljung

- Jag tycker att vi som lag har en väldigt hög högstanivå och när vi når den spelar vi en väldigt fin och svårläst fotboll. Förhoppningsvis kan vi hitta vår högstanivå under hösten och gå hela vägen, säger Rebecka Blomqvist.

United har fler poäng än ni efter VM men är åtta totalt i tabellen. Är du förvånad över den placeringen?

- Jag tycker att Eskilstuna är ett väldigt bra lag. Det har de visat framförallt efter uppehållet och vi spelade 1-1 mot dem hemma i våras. Det kommer att bli en tuff match på Tunavallen!

Men hur var det egentligen att få debutera i blågula A-lagströjan?

- Det var väldigt kul. Vi ledde med 4-1 när jag kom in och vi fortsatte att trycka på för ytterligare mål. Jag försökte vara rörlig och ta löpningar inne i straffområdet när vi kom till inläggslägen. Det var härligt att få debutera och jag njöt varje sekund.

Så ... får United sota för den boost du fått av det äventyret?

- Haha, jag hoppas det! Det var en fantastisk vecka med landslaget och jag är väldigt taggad för en spännande höst och först och främst matchen mot Eskilstuna.

Stefan AlhagVad: Hjärta United-matchen Eskilstuna-Göteborg, omgång 16 i OBOS Damallsvenskan

När: Lördag 7 september klockan 13.45

Var: Tunavallen

Hur: Köp din biljett på https://eskilstunaunited.ebiljett.nu

Vuxen: 100 kr, pensionär/studerande: 60 kr (vid uppvisande av studentkort)

Säsongskort: Vuxen: 850 kr, pensionär/student: 550 kr, ungdomar 8-18 år: 350 kr

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup