• Stefan Alhag

Motståndarkollen: Kristianstad


Det har blivit dags att sätta punkt för hemmaspelet 2019 när Kristianstad kommer till Tunavallen nu på lördag.

Det motståndet, på den arenan, brukar innebära framgång för Eskilstuna United.


Precis som under hela säsongen bjuder hemsidan er på lite mer information om det stundande motståndet och när det gäller Kristianstad är det en klubb som huserat i högsta serien ända sedan 2008.

Namnet Kristianstads DFF skapades för övrigt bara två år tidigare. Kristianstads FF och Wä IF slog ihop sina damsektioner redan 1998 och under det tidigare klubbnamnet Kristianstad/Wä hann man känna på hur det är att möta landets bästa lag några säsonger runt millennieskiftet. När man bytte till nuvarande klubbnamnet höll man dock till i Söderettan.


Ända sedan det senaste avancemanget till Damallsvenskan 2008, eller nästan i alla fall, har en sak varit konstant - huvudtränaren. Isländska Elísabet Gunnarsdóttir tog nämligen över från och med säsongen 2009 och leder fortfarande den skånska klubben.

Sportsligt sett har ordet stabilitet kännetecknat laget rent sportsligt. Slutplaceringarna i tabellen har nästan uteslutande varit i mitten, förutom att KDFF kom tia 2009 och 2016.

Som bäst har man slutat fyra, något som skedde förra året, men den absoluta fullträffen väntar man således ännu på.


Trots att Gunnarsdóttir har tränat Kristianstad samtliga gånger de kommit till Eskilstuna för att spela seriematch mot United så har hon ännu inte fått glädjen att åka därifrån som segrare.

Under Uniteds debutår slutade drabbningen 0-0, alla efterföljande säsonger har hemmalaget tagit full pott. I många fall bara med uddamålet - men ändå.

I år har dock Kristianstad gott självförtroende eftersom man tillfogade United dess största förlust i år när lagen gjorde upp i Skåne. I den sista omgången före VM-uppehållet blev det nämligen 3-0.


Som vi alla vet har United höjt sig rejält sedan dess och båda lagen strider nu om att nå en medaljplacering, United ligger fyra på 34 poäng, Kristianstad femma på 33.

Spelarprofiler att hålla koll på hos gästerna är bland andra amerikanska målvakten Brett Maron, isländska backen Sif Atladóttir, nigerianska mittfältaren Rita Chikwelu och inte minst Therese Ivarsson som trots att hon är mittback ligger trea i skytteligan med elva mål i år - värt att nämna är dock att hela sex av dem har prickats in via straffar.

Stefan AlhagVad: Eskilstuna United-Kristianstad, omgång 21 i OBOS Damallsvenskan

När: Lördag 19 oktober klockan 18.00

Var: Tunavallen

Hur: Köp din biljett på https://eskilstunaunited.ebiljett.nu

Vuxen: 100 kr, pensionär/studerande: 60 kr (vid uppvisande av studentkort)

Säsongskort: Vuxen: 850 kr, pensionär/student: 550 kr, ungdomar 8-18 år: 350 kr

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup