• Stefan Alhag

Motståndarkollen: Linköping


En nöjd Petra Johansson blickar uppåt, bildligt och tabellmässigt talat handlar det då om att hennes Linköping behöver passera Kristianstad för att nå Champions League-spel. Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Ett högmotiverat motstånd kommer till Tunavallen på söndagen.

Linköping ligger fyra och jagar Kristianstad som just nu har den tredje och sista av Sveriges Champions League-platser.

Vi diskuterar det läget, och återkomsten till Tunavallen, med vår tidigare kapten Petra Johansson.


Endast två placeringar skiljer just nu Eskilstuna och Linköping åt i tabellen. Men skillnaden är ändå stor. United var nyligen på nerflyttningsplats och strider fortfarande för att slippa den sortens rysare i de sista omgångarna. Tio poäng högre upp är det alltså i stället en CL-biljett som ligger i fokus.

- Jag är ju partisk i den bedömningen men jag tror självklart på oss och att vi ska vara det starkaste laget i slutändan, säger Petra om striden med Kristianstad, just nu tre poäng före.

Hur vill du sammanfatta Linköpings säsong?

- Alltid svårt att summera innan det är färdigspelat och det är många poäng kvar att spela om. Jag tycker dock att vi hela tiden har tagit steg framåt, kanske inte alltid resultatmässigt men som lag i vår prestation.


Det första inbördes mötet i årets OBOS Damallsvenskan vanns av östgötarna hemma. Efter lednings- och segermålet tog dock Eskilstuna över spelet och ägde den sista timmen utan att lyckas få in bollen.

Ett antal otippade förluster därefter har som bekant lett till en strid i de nedre regionerna, även om Eskilstuna just nu åter håller till på övre halvan som sexa.

- Jag har så klart haft lite koll då jag känner många i och runt laget. Men inte sådan koll att jag kan ha någon åsikt om Uniteds säsong. Det kan nog andra bedöma bättre än jag, säger Petra Johansson.

Du återvände till din hemstads lag efter sex säsonger, har det mesta varit sig likt eller är det en hel del nytt i klubben?

- Det är samma omklädningsrum men jag har en ny plats. Det är samma plan men nya tränare. Självklart är mycket sig likt, men det är också mycket som är nytt sen senast.


Petra fick ju prova på flera olika situationer i Eskilstuna United under 2019, bland annat många matcher som back. Men det är som bollvinnande innermittfältare vi känner henne främst och i Linköping har hon under 2020 startat varje omgång förutom en - då var hon avstängd.

Är det enbart innermittfältet som har gällt för dig i år?

- jag har nog huserat lite både på mitten, offensivt som defensivt, och som back. Så fullt ut på mittfältet är nog att ljuga.


Om Petra lyckas hjälpa sitt lag till ett nytt Champions League-avancemang, som hon gjorde för United 2015, återstår att se.

Eskilstunas fans hoppas garanterat att det i så fall händer tvingas resa hem från Eskilstuna utan poäng på söndagskvällen

Saknar du något, eller mycket, från Tunavallen, Petra?

- Jag hade många härliga minnen och fina år där. Men jag lever i nuet och uppskattar verkligen att vara hemma i Linköping.

Stefan AlhagVad: Eskilstuna United-Linköping, (Rosa Bandet-matchen), omgång 18 i OBOS Damallsvenskan

När: Söndag 11 oktober 15.00

Var: Tunavallen, matchen sänds på sportbladetplay.se

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup