• Stefan Alhag

Motståndarkollen: Rosengård


Mimmi Larsson firade här ett av sina fem mål mot Linköping nyligen. Den tidigare Eskilstuna United-anfallaren är i superform inför återkomsten till Tunavallen. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

Hur låter det här om man önskar sig en utmaning:

Regerande mästaren, serieledaren, laget som gjort överlägset flest mål, laget som släppt in minst antal mål, laget med skytteligaledaren och laget som har landslagsspelare på mer eller mindre varenda position på planen.

Allt detta gäller söndagens gäst på Tunavallen - FC Rosengård.

Men ni minns väl vem som vann i senaste mötet med Eskilstuna United ...?


Nej, helgens bortalag på konstgräsmattan mellan tornen behöver väl egentligen inte presenteras alltför mycket.

När man säger elva SM-guld, fem cuptitlar och ledning i den allsvenska maratontabellen förstår alla vilken nivå det handlar om. Framgångarna har kommit under olika klubbnamn (Malmö FF och LdB Malmö) men sedan 2013 gäller FC Rosengård.

Den regerande mästaren har stjärnor i massor. Caroline Seger, Glódís Perla Viggósdóttir, Nathalie Björn, Sanne Troelsgaard, Anna Anvegård och så vidare.

Som om inte detta vore nog förfogar man dessutom över seriens absolut hetaste spelare just nu: Mimmi Larsson.


Nyligen sänkte 26-åringen sitt förra lag Linköping med fem mål, senast knäckte hon guldrivalen Göteborg genom att ligga bakom alla tre målen i 3-0-segern.

Är du i ditt livs form, Mimmi?

- Jag känner att formen är bra just nu och jag är stark fysiskt. Men när man är mitt uppe i det är det svårt att avgöra om man är i sitt livs form.

Vilket är du egentligen mest nöjd över, fem mål eller tre assist?

- Jag har svårt att välja. Men det var oerhört kul att vara inblandad i alla tre målen mot Göteborg i och med att det var en enormt viktig match. Jag är glad att jag kan vara med och bidra till att vi vinner matcher, oavsett mål eller inte.


Den riviga forwarden har hunnit spela i högsta serien även med Mallbacken och Linköping plus förstås med vårt United i flera säsonger.

Märks det på något sätt att du nu är i den mest segervana klubben av de fyra?

- Jag tycker att FC Rosengård är en väldigt proffsig miljö att vara i både på och utanför planen. Man känner absolut av att det är en klubb med höga krav och ambitioner vilket jag trivs jättebra med. Det är en stark vinnarmentalitet i laget som jag inte upplevt på samma vis i mina tidigare klubbar. 

Det verkar bli ett häftigt guldrace mellan er och Göteborg. Vad talar för att ni går vinnande ur den striden i höst?

- Jag tror att två viktiga delar är vår vinnarmentalitet och vår breda trupp, det är en styrka att ha sådan konkurrens och bra spelare att rotera med.


Men Eskilstuna United och alla fans minns förstås gärna hur det senaste inbördes mötet slutade. I tredje omgången tvålades mästarlaget till med 2-1 i Skåne efter två fullträffar av Loreta Kullashi.

Mimmi Larsson räknar med en liknande matchbild på Tunavallen - men hoppas förstås på ett helt annat slutresultat.

- United är ett taktiskt skickligt lag så man får nog vara förberedd på att deras matchplan är ganska så lik den de hade sist. Jag tror att vi bara ska fokusera på det vi kan påverka och vara vassare i de momenten än när vi mötte dem senast!


Nu ska Eskilstuna United ta in det maximala antalet tillåtna åskådare just nu, det vill säga 50. Rosengård valde också den vägen när man hade sin seriefinal mot Göteborg den gångna helgen.

- Det är såklart jätteroligt att de har börjat släppa på publik igen och mot Göteborg kände man verkligen stödet ifrån läktaren. Samtidigt så önskar man att allting kunde vara som vanligt då man saknar att få spela för all publik, säger Mimmi Larsson.

Till sist, vem i United vill du helst vinna en närkamp mot på söndag?

- Haha, det är nog ingen speciell jag vill tackla till. Men däremot vill jag ge Anders (lagledare Blomstrand) en kram efter matchen! 

Stefan Alhag


Vad: Eskilstuna United-Rosengård, omgång 13 i OBOS Damallsvenskan

När: Söndag 30 augusti klockan 17.00

Var: Tunavallen, matchen sänds på sportbladetplay.se  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup