• Stefan Alhag

Nyttig och intensiv testmatch i Skåne


Linn Vickius låg bakom Uniteds straff och fick även beröm för en stark insats på mittfältet.

Eskilstuna United träningsmatchade borta mot Kristianstad på torsdagen och trots förlust var tränaren Magnus "Munken" Karlsson nöjd med vad testet gav.

- En bra match med högre intensitet än våra tidigare i år. Det kändes mer som en tävlingsmatch, säger han.


Damallsvenska kollegan Kristianstad vann med 3-1 efter 1-1 i halvtid.

- Vi åkte hit för att få en fysisk match och det fick vi. Det blev mycket dueller och bitvis väldigt rejäla närkamper, fortsätter Munken.

En duell var dock olycklig. Nyförvärvet Anna Oscarsson stämplades rejält och stukade foten i samma moment. Hur allvarligt det är återstår att se, Anna ska undersökas på fredagen.


Eftersom United på den här resan även ska möta Bröndby på söndagen så försöker man balansera belastningen på truppen. I dag ställde man upp så här:

Cosette Morché - Matilda Plan, Vaila Barsley, Elise Stenevik - Anna Oscarsson (Nor Mustafa 3), Elin Rombing, Linn Vickius, Julia Tunturi (Kaisa Collin 45) - Fanny Andersson (Sonia Ngozi Okobi 68), Loreta Kullashi (Elena Aristodemou 70), Felicia Rogic.

Emelie Lundberg och Halimatu Ayinde fanns på bänken men spelade inte.


- Jag är nöjd med prestationen, vi fick öva på duellspelet och stod upp bra. Vi släppte in lite onödiga mål, främst med tanke på att de egentligen inte kom som följd av bra spel av motståndaren, sammanfattar Munken och berättar om målen:

* 1-0 kom på straff, Nor fällde en motståndare precis innanför linjen långt ner mot kortlinjen.

* 1-1 Linn vann bollen och lyfte in den bakom deras backlinje. Felicia hann före målvakten och blev rejält sänkt. Efter ett ganska långt skadeavbrott med behandling på båda reste de sig. Straffen tog Felicia själv hand om och satte bollen säkert högt till höger.

* 2–1 kom när Matilda skulle täcka ut en boll över kortlinjen i ett anfall som såg ut att vara över. * 3-1 var en följd av att vi försökte spela oss ur hög press men löste inte det och blev oorganiserade.

Munken var främst nöjd med andra delen av första halvlek där United hade ett mer aktivt försvarsspel och högre bolltempo.

- Roligt att se Fanny tillbaka och att Linn och Elin löste det centrala mittfältet så bra, säger Munken.

Härnäst väntar alltså Bröndby i Köpenhamn på söndag.

Stefan Alhag

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup