• Stefan Alhag

Piteå blev för svårt trots Unitedledning


Mittbacken Vaila Barsley var duktig mot Piteå men grämde sig över insatsen vid 1-1-målet.

Eskilstuna United fick en fin start – men Piteå vände till 3-1-seger på LF Arena.

- Jag är sur. Jag tycker att vi spelade tillräckligt bra för att få minst en poäng, säger Vaila Barsley.

- Jag är egentligen mer nöjd nu än efter 3-0 mot Kungsbacka. Inte med resultatet men med mycket av prestationen, säger tränaren Magnus ”Munken” Karlsson.


Piteå har inte passat Eskilstuna bra historiskt sett och någon ändring på det blev det inte i solgasset i Norrbotten på söndagen. Det såg dock bra ut inledningsvis när Felicia Rogic hittade en yta i straffområdet och distinkt pricksköt 0-1 efter en kvart.

- Vi fick den start vi behövde. Men tyvärr blev vi för ivriga och gjorde några dåliga insatser defensivt vid kvitteringen, säger Munken.


1-1 kom i minut 33 sedan tekniska Fernanda da Silva gjort bort sin motståndare och slagit ett inlägg till Nina Jakobsson. Hon nickade in bollen och spräckte Emelie Lundbergs nolla som hade stått sig i tre omgångar.

- Jag är nöjd med min egen insats totalt sett i dag men inte vid det målet. Hon (Jakobsson) var min spelare, hon är aningen längre än jag och kom mer rätt i den situationen, säger Vaila Barsley.

Sedan gick mycket emot United när 2-1 kom just innan 43 minuter hade spelats.

- Vi hade fått (Halimatu) Ayinde skadad, domaren tyckte att hon tog för lång tid på sig att gå av planen och eftersom vi hade tackat nej till att ta in båren fick vi inte byta in en spelare direkt. Så Petra (Johansson) stod redo att hoppa in när de satte ledningsmålet, säger Munken besviket.


Mer marginaler emot kom just före pausen när Fanny Andersson blev helt fri på Lisa Dahlkvists passning. Det vinkades för offside men på tv-bilder ser det högst tveksamt ut.

Efter sidbytet behöll hemmalaget greppet om spelet och fick också utdelning när Nina Jakobsson skruvade in 3-1 med en vacker båge precis innanför bortre stolpen och förbi Lundberg.

- Ett skickligt avslut men vi ska inte låta henne få skjuta så enkelt, säger Vaila Barsley självkritiskt.


United gav dock inte upp och hittade en bra period på drygt fem minuter när man verkligen öste på för en reducering. Man kom också overkligt nära när Matilda Plan nickade i ribbans underkant och i efterspelet hade man två- tre skottlägen från nära håll. Men på något obegripligt sätt gick bollen inte in.

- Under den perioden tyckte jag att vi lyckades spela sönder Piteå, trots att de backade hem, säger Munken.


Målskytten Felicia Rogic sprang som vanligt flitigt och snabbt och fick pris som Uniteds bästa mot sin förra klubb. Defensivt imponerade Vaila Barsley mest via huvudspel och resoluta ingripanden. Men hon, som varit i United ända sedan uppflyttningen till högsta serien, fick alltså ännu en gång vända hemåt från Norrbotten utan seger.

- Piteå bjuder inte på någon särskilt vacker fotboll. Däremot är de väldigt duktiga på sitt spel och den stilen verkar inte passa oss så bra, säger hon.


Vad gäller Ayindes (fot)skada så trodde inte Munken att det skulle vara någon större fara. Så nu laddar United om för att ta en annan tung bortaskalp kommande helg i stället. Då ställs man mot Rosengård när den andra halvan av OBOS Damallsvenskan inleds.

Stefan Alhag


Matchfakta

Piteå-Eskilstuna United 3-1 (2-1)

0-1 (16) Felicia Rogic, 1-1 (33) Nina Jakobsson, 2-1 (43) Julia Karlernäs, 3-1 (64) Nina Jakobsson.

Varningar, Piteå: Fernanda da Silva, Andrea Norheim.

Domare: Tess Olofsson.

Publik: 1 779.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup