• Eskilstuna United

PRESSRELEASE

Jonas Björkgren slutar som Huvudtränare i Eskilstuna United.

Magnus "Munken" Karlsson tar över rollen som huvudtränare.

Eskilstuna United styrelse har efter samtal med Jonas Björkgren beslutat att han lämnar uppdraget som huvudtränare med omedelbar verkan.

Eskilstuna United utvärderar ständigt sin verksamhet för att lyckas på bästa sätt och denna har visat att vi omgående behöver göra en förändring som innebär ett annat ledarskap.

Styrelsen gör bedömningen att denna förändring kommer att tillföra energi och självförtroende till truppen och att vi därmed kan vända en negativ trend vi har haft under våren samt förbättra vår position i tabellen.

”Det finns aldrig ett optimalt tillfälle att byta tränare under en säsong, vi i styrelsen tillsammans med truppen såg ändå att det behövdes en förändring och när vi dessutom fann en bra lösning med Munken kändes det rätt att göra det nu, säger ordförande Anna Linnakallio. ”

Magnus "Munken" Karlsson tar from idag över rollen som huvudtränare. Munken är född och uppvuxen i Eskilstuna och har en gedigen fotbollsbakgrund. Munken började sin fotbollskarriär i IFK Eskilstuna för att sedan bli värvad till IFK Norrköping (5 år) samt Örebro ( 3år).

Munken har haft tränarroller i Eskilstuna City, samt Eskilstuna United där han var med och formade F-19 verksamheten. Han var även tränare tillsammans med Viktor Eriksson för Eskilstuna United A-lag 2010-2014.

2014 lämnade Magnus Munken Karlsson Eskilstuna United för att bli Klubbdirektör för IFK Norrköping.


  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup