• Stefan Alhag

Shannons VM-rapport: Kapten Kanada avgör


Ett glatt Kanada laddar för att möta Sverige. Uniteds Shannon Woeller syns som fyra från höger, just under handen som gör tummen upp.

En underbar VM-upplevelse, vad hon försöker bidra med utan att hittills ha fått speltid samt ett glädjefyllt dansklipp som har blivit mycket populärt.

Inför stormatchen Sverige-Kanada bjuder vi på en alldeles färsk VM-rapport från Eskilstuna Uniteds enda kvarvarande spelare i mästerskapet – Shannon Woeller.


När Nigeria, med Sonia Ngozi Okobi och Halimatu Ayinde i truppen, på lördagen slogs ut mot starka Tyskland ställs Uniteds hopp till Woeller. Fast … med tanke på att hennes Kanada möter Sverige på måndagskvällen är situationen lite speciell.

- Vi mötte Sverige tidigare under året och känner oss väl förberedda inför den här matchen. Om vi bara följer vår taktik har vi bra chans att lyckas, säger Shannon från Frankrike.


Gruppspelet resulterade i en andraplats bakom Nederländerna som Kanada föll mot efter två segrar dessförinnan.

- Vi känner att vi gjorde många positiva saker i de två första matcherna. Mot Nederländerna tycker vi att det fanns ganska många detaljer att förbättra och lära oss av inför fortsättningen men känslan överlag är fortfarande bra, fortsätter Eskilstunas backklippa.

Du är van vid att spela mycket i klubblaget. Hur är det att få se matcherna från bänken så här långt i VM?

- Det är en annorlunda roll för mig. Samtidigt är jag väldigt fokuserad på att göra precis allting jag kan för att hjälpa oss att nå framgång i turneringen och att vara redo på vad som än händer fortsättningsvis.


Shannon (till vänster) och en lagkompis på arenan i Montpellier.

Hur beskriver du VM-upplevelsen annars?

- Det har varit jättebra. Boendet och publiktillströmningen har varit suveränt och det har funnits många spännande ögonblick. Samtidigt koncentrerar vi oss så mycket på uppgifterna som ligger framför oss att det bara finns korta stunder att njuta av atmosfären.

Har det hänt något särskilt kul eller annorlunda som du kan dela med dig till Uniteds fans?

- Vi spelar ofta musik väldigt högt i bussen på väg tillbaka från träningspassen. En dag passade vår mediakvinna på att filma oss. Det blev ett stort dansparty till Shania Twains låt Man, I feel like a woman. Tweeten med filmklippet blev på något sätt viral och har visats över hela världen. Lyckligtvis har jag inte någon av huvudrollerna av dansarna …

Till sist, hur går det mot Sverige och vem avgör?

- Om jag var tvungen att satsa på någon skulle jag säga Christine Sinclair. Hon är ”kapten Kanada” och kliver alltid fram för oss. Jag har en bra känsla inför matchen.


Vi får väl passa på att önska Shannon Woeller och hennes lag lycka till – i lagom mängd – inför måndagens häftiga åttondelsfinal mot Sverige. Du missar väl inte den?

Stefan Alhag

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup