• Stefan Alhag

"Som säsongen - okej men inte tillräckligt bra"


Uniteds bästa chans kom efter en hörna när det blev mycket rörigt framför Umeås mål. Men gästerna fick till sist frispark och United blev mållöst. Foto: Morgan Nyberg Boussard

Eskilstuna United slutar tia i OBOS Damallsvenskan 2020.

Trots ett par ribbträffar och en kalabaliksituation efter hörna vägrade bollen gå in och Umeå vann därför på Tunavallen - men åkte ur ändå.


United fick en olycklig start då Umeå tilldömdes frispark, just utanför straffområdet.

- En sån där obegriplig handssituation där de sköt bollen på armen från en halvmeters avstånd men domaren (Sara Persson) gillar att blåsa för sånt, kommenterar Eskilstunatränaren Magnus "Munken" Karlsson.

Eva Nyström klev fram och placerade in bollen vid ena stolpen till 0-1 innan det ens hade hunnit spelas fem minuter.


United reagerade dock bra på kallduschen och skapade en hel del chanser före pausen. Till exempel hade man två ribbträffar inom loppet av ett par minuter. Först Fanny Andersson som lobbsköt snyggt, bågen såg bra ut men farten var alltså aningen för hög. Kort därefter var det Felicia Rogics (o)tur att också pricka ribban.

Ännu närmare kvittering kom United efter en hörna. Bollen damp ner mitt framför målet bara några meter ut. Hemmaspelarna försökte forcera in den en, två och tre gånger men det gick bara inte och situationen slutade med frispark för gästerna.

- Det här var inte en match vi borde ha förlorat. Efter målet var väl Umeå knappt inne på vår planhalva, säger Munken och fortsätter:

- Men det här summerar egentligen hela vår säsong. Det är okej men inte tillräckligt bra. Det här går ut att nå resultat och med tanke på det är vi så klart inte nöjda.


I slutet kunde (borde?) United ha fått straff när Ngozi Sonia Okobi blev nerdragen men Sara Persson viftade avvärjande trots rejäla protester från United- och läktarhåll.

Så det slutade 0-1, United blev därmed tia på 23 inspelade poäng. Det hade även Umeå men med klart sämre målskillnad åker nykomlingen från Västerbotten tillbaka ner i Elitettan tillsammans med årets andra nykomling Uppsala. Övriga lag som var i riskzonen, Djurgården och Piteå, vann båda sina matcher i omgång 22 och säkrade därigenom nytt kontrakt.

I säsongsavslutningen saknades Vaila Barsley och Amanda Nildén i Eskilstunalaget. Matilda Plan ersatte Vaila som mittback och gjorde en stark insats där. Elin Rombing utsågs till matchens främsta hemmaspelare och duktig var också Halimatu Ayinde som före avspark prisades som årets Unitedspelare.

Stefan Alhag


Matchfakta

Eskilstuna United-Umeå 0-1 (0-1)

0-1 (5) Eva Nyström

Domare: Sara Persson

Publik: 50


  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup