• Stefan Alhag

Sonias VM-rapport: Vi kan gå långt

Uppdaterad: 15 jun 2019


Sonia Ngozi Okobi trivs i VM där hennes Nigeria närmast ställs mot värdlandet Frankrike.

Fotbolls-VM pågår för fullt och vi bjuder er på en lägesrapport från ett av Eskilstuna Uniteds bidrag, Sonia Ngozi Okobi, som har funnits på planen varje minut som hennes Nigeria spelat hittills.


Det afrikanska laget fick en tuff inledning med 0-3-förlust mot Norge. Man repade sedan mod och besegrade Korea med 2-0. Mittfältaren Sonia har alltså fått 90 minuter i båda matcherna.

- Jag är inte förvånad. Jag vet att jag har en stor roll i vårt lag.

Hur ser du på era två första VM-matcher?

- Känslorna är positiva även om jag blev förvånad över siffrorna det blev mot Norge. Vi vet att vi har ett bra lag och har möjligheten att gå långt i turneringen.

En gruppdrabbning återstår och motståndet är knappast det lättaste. Nigeria har nämligen kvar att möta värdnationen och fullpoängaren Frankrike på måndagen.

- Vi ska se till att vinna eller åtminstone klara oavgjort. Även Frankrike kan besegras och vi har många kvalitéer i truppen för att lyckas med det, säger Sonia Ngozi Okobi under fredagseftermiddagen.

Hur är VM-upplevelsen annars och vad gör du när ni inte har träning eller match?

- Det här är mitt andra VM och det är en härlig erfarenhet. Jag ser till att hitta rätt fokus före varje träningspass för varenda minut är betydelsefull för att förbättra mitt spel. Inför varje match ber jag och sedan ringer jag min mamma innan jag lämnar rummet. Därefter ber vi tillsammans i laget, både kristna och muslimska böner, innan vi åker från hotellet. På fritiden försöker jag koppla av, titta på andra lags matcher och ringa och prata med min make och mina syskon.


Nigerias andra inslag från Eskilstuna United, Halimatu Ayinde, har också funnits på planen i båda matcherna - dock inte hela tiden. Hon startade men blev utbytt mot Norge medan det blev ett inhopp med knappt en halvtimme kvar mot Korea.


United har även en nuvarande och en före detta spelare med i Kanadas trupp i form av Shannon Woeller respektive Allysha Chapman. Allysha spelade och Shannon satt på bänken i premiären när det blev 1-0-seger mot Kamerun där förra Unitedprofilen Gaelle Enganamouit blev inbytt i 68:e minuten.

På lördag kväll fortsätter Kanadas VM-resa då man tar sig an Nya Zeeland innan man avslutar gruppspelet mot Nederländerna den 20 juni.


En hel del andra tidigare Unitedprofiler finns också med i VM. I Sverige spelade Hanna Glas hela matchen när Chile besegrades med 2-0 medan Mimmi Larsson, Olivia Schough och Nathalie Björn fanns på bänken.


Australien skrällvann mot Brasilien i går och då slog Chloe Logarzo, med förflutet i United, till med att göra ett av målen när 0-2 vändes till 3-2 och i Skottland fick Fiona Brown, efter en skadefylld vårsäsong, hoppa in mot slutet av fredagens match mot Japan som vann med 2-1.


Stefan Alhag


  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup