• Hjärta United

Nya spännande namn i Uniteds styrelse.Under gårdagens årsmöte 12/3 valdes en ny styrelse i Eskilstuna United DFF, där distriktsidrottschefen från Sörmlandsidrotten Jörgen Hedberg höll i mötesordförandeklubban.


Ett stort varmt tack till vår avgående ordförande Anna Linnakallio som de senaste 5 åren har hållt i ordförandeklubban, nu kliver Lina Bertilsson in som ny Ordförande (f.d Vice Ordförande).


" Det känns inspirerande att bli vald till ordförande i Eskilstuna United DFF, det ska bli värdefullt och spännande att leda den här föreningen. Vi ska ha ett fortsatt fokus på ökade intäkter och rent sportsligt en bra verskamhet från ungdom till elit. Vi vill ge alla unga tjejer i regionen förutsättningar att bli elitfotbollspselare om dom själva vill ”

Säger föreningens nya ordförande Lina Bertilsson, som till vardags arbetar som enhetschef på Trafikverket. Andra styrelseuppdrag som Lina är engagerad i är bland annat Svensk Travsport och ATG.


Tina Back tar över styrelseposten Marknad/Hjärta United efter Roger Larsson och Emre Gürler. Sistnämnda går vidare till en tjänst som CSR- & Hållbarhetsansvarig i Hjärta United. Tina arbetar till vardags som affärsansvarig för ADinQ.


Som Vice Ordförande, när Lina kliver upp som Ordförande, kan vi stolt välkommna Pär Eriksson. Här nedan följer några varma ord från Pär:

"Fotbollen har alltid betytt mycket för mig. Under min uppväxt som spelare i IFK och City och senare som tränare, förälder, åskådare och nu som morfar. Jag har också sett vilken betydelse idrotten har för att bygga en stad, ett samhälle.
Därför vill jag nu när yrkeslivet är över betala tillbaka. Och vad känns naturligare än att få bli en del av Unitedfamiljen. Jag har följt damfotbollen på nära håll via min dotter i fina Örebrolaget IK Sturehov och i dåvarande Tunafors SK och nu via mitt yngsta barnbarn.
Jag har i min tidigare roll som kommundirektör lärt känna United som en fin och välskött förening med hjärtat och attityden på rätta stället. Och - vilket är viktigt - en förening som numer är väletablerad i eliten.
När jag nu fått förtroendet att ingå i Uniteds styrelse så är det med en tydlig ambition att ta föreningen till nästa nivå. Nu ska allt det goda som avgående styrelseordföranden Anna Linnakallio och hennes team byggt upp bäras vidare och utvecklas. Den nyvalda styrelsen med ordföranden Lina Bertilsson i spetsen kommer att bli ett bra stöd i det arbetet.
Jag har stort förtroende för Munken Karlsson, spelarna och teamet runt laget och lägg då till alla ungdomsspelare, tränare, föräldrar och sponsorer så har vi kodordet - tillsammans. United!
Men en moden förening på 2020-talet spelar inte bara fotboll. Den sätter också avtryck i sin stad, i dess bostadsområden, bland barn och ungdomar. Och jag är så glad att föreningen driver på det som går under namnet Hjärta United.
United ska vara kända för att vara tuffa att möta - oaktat om det är A-laget eller de yngre flicklagen som spelar. Men vi ska också vara respekterade för att vi är ödmjuka utanför planen. En förening man kan se upp till, hämta inspiration och kraft ur.
Kort sagt vi är Eskilstuna.
Tack än en gång för att jag får vara en del av er.

// Pär Eriksson


  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup