• Eskilstuna United

Stark Unitedpoäng i svår bortamatchEtt hårt kämpande Eskilstuna United fick en poäng med sig från den mycket svåra bortamatchen mot Göteborg i andra omgången av OBOS Damallsvenskan.

Påskdagens drabbning slutade 1-1 sedan Loreta Kullashi kvitterat efter en hörna med kvarten kvar.


- En enorm kollektiv insats. Vi mötte ett bra lag så det här är jag nöjd med, säger tränaren Magnus ”Munken” Karlsson.


Efter den snöpliga 0-1-förlusten mot Rosengård helgen innan väntade ytterligare en guldkandidat i omgång två. Men även den här gången visade United att man kan mäta sig med de tippade topplagen.


I den första halvleken förde Göteborg spelet hemma på Valhalla IP och skapade även några lägen. Ett styrde en mycket duktig Emelie Lundberg ut till hörna, ett annat behövde hon hjälp av sin vänstra stolpe med då Rebecka Blomqvist sånär prickade rätt. Men bollen gick alltså i stolpen och sedan till Lundbergs famn. I halvtid stod det 0-0, Kullashi hade gästernas bästa möjlighet vid en tre mot två-kontring strax före halvtid men skottet gick över.


Landslagsspelaren Elin Rubensson hade varit ett konstant hot på Göteborgs högerkant och i sidbytet tog därför Munken ut Julia Tunturi, flyttade över Ayinde Halimatu på den sidan och tog in Sonia Ngozi Okobi på den andra.


- Ayinde är lite rörligare och vi lyckades bromsa Rubenson bättre, säger Eskilstunatränaren.


Däremot slog Rubensson en lysande, lång frispark i den 53:e minuten. Bollen letade sig igenom en röra av spelare i straffområdet till Taylor Leach som kunde stöta in 1-0.


- En bra frispark, samtidigt kändes det lite som att Matilda Plan ännu en gång straffades för sin fina fysik. Man kan diskutera om det ens var frispark men det spelar mindre roll så här i efterhand, säger Munken.


Men United repade mod och orkade alltså svara när matchen hade nått minut 75. Petra Johansson slog en hörna från vänster som Vaila Barsley nickade närmare målet. Felicia Karlsson störde målvakten Jennifer Falk så pass att bollen rullade rakt ut till Loreta Kullashi och hon placerade säkert in kvitteringen.


Därefter fick United energi och skapade några hyfsade lägen, främst tack vare en pigg och kreativ Sonia Ngozi Okobi på högerkanten. Men mot slutet forcerade ändå Göteborg allra mest för ett segermål. Emelie Lundberg i Unitedburen spred dock trygghet med sina ingripanden och plockade ner ett antal potentiellt farliga lyror.

Det bästa läget fick Emma Koivisto i efterskörden av en hörna då hon fick iväg ett hårt välriktat skott. Men Lundberg stod på absolut rätt plats och boxade undan så 1-1 stod sig tiden ut och United har därmed en poäng på kontot trots två mycket svåra inledande uppgifter.


- När vi vågade spela hände det ofta något. Samtidigt är Göteborg ett tungt lag att möta. Fick vi stopp på förstavågen var de ofta starka i andra och tredje också. Så det krävdes en kollektivt stark insats i dag.


Flera Unitedspelare blev liggande efter en del tuffa dueller, exempelvis Vaila Barsley, Ayinde Halimatu och Sonia Ngozi Okobi.


- Värst var det nog för Shannon Woeller som fick en smäll under ena ögat. Det svullnade upp så hon såg ut som en boxare som hade gått tolv ronder ungefär, berättar Munken.


Härnäst vänder United hem till Tunavallen igen där man på söndag 28 april tar emot Växjö. Varmt välkommen att stötta laget i jakten på säsongens första seger då!


Stefan Alhag

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup