• Stefan Alhag

Straff avgjorde till Uniteds nackdel igen


Fanny Andersson och Jelena Cankovic fixade straff för sina respektive lag på Tunavallen. Rosengårds blev dock den matchvinnande. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Rosengård visade mästarklass direkt från start.

Ändå krävdes en inte helt solklar straff för att knäcka Eskilstuna United.

- Vaila sa att hon inte träffade henne. Men oavsett var det väl sjätte straffen vi åkte på i år. Oskickligt, det går inte att säga annat, konstaterar tränaren Magnus ”Munken” Karlsson.

Malmölaget tog revansch med samma siffror som United vann med i Skåne – 1-2.

Efter cirka tio minuter undrade man dock mest hur mycket Rosengård skulle vinna med eftersom gästerna verkligen rivstartade med förbundskaptenen Peter Gerhardsson på plats på Tunavallen.

- Det kändes som att vi blev överraskade när de satte sånt tryck direkt, säger hårt kämpande Fanny Andersson efteråt.

- Vi var inte riktigt redo från start som det såg ut och det får jag ta på mig i så fall, säger Munken.

Dessutom fick bortalaget utdelning när Anna Anvegård pricksköt och satte 0-1 bakom Cosette Morché redan i femte minuten.


Men Rosengård höll inte i vansinnestempot från inledningen utan sakta men säkert kom United igång och efter en kvart fick Kaisa Collin en rätt bra chans efter en hörna.

Efter drygt en kvart till, och jämnare spel, kom hemmalagets replik.

- Jag minns knappt vad som hände. Jag tror att jag spelade iväg bollen, fick den tillbaka och då försökte deras spelare bryta men rev ner mig i stället, säger Fanny som föll på konstgräsmattan och domare Wiinikka blåste straff.

Loreta Kullashi klev fram och skickade säkert in kvitteringen till 1-1, något som stod sig till pausen.

Det blev väldigt mycket springande och täckande av ytor, Fanny. Hur är det att spela en sån match?

- Klart att det är jobbigt. Vi mötte ett väldigt skickligt lag, man trodde att man hade dem fast men då föll någon spelare ut lite och så hittade de en ny passning där. Men då fick vi hitta energi på lite andra sätt, som av att vinna ett inkast eller liknande.


Eskilstuna United fick också bättre ordning på defensiven i början av halvlek två. Man kan väl inte påstå att det kändes lugnt med så många vassa spelare i motståndarlaget, men något sånär kontroll var det ändå ett tag. Det som slank igenom gjorde Cosette Morché fina räddningar på.

Därför kändes det både onödigt och surt när Nathalie Björns långboll precis smet förbi Elise Stenevik och nådde Jelena Cankovic. För att bryta satsade Vaila Barsley hårt och resolut från sidan, på tv-bilderna är det svårt att se om hon träffade Cankovic. Det tyckte hur som helst domaren, det blev straff och Anna Anvegård skickade in 1-2, vilket blev segermålet.

- Jag tror att om vi bara hade kunnat ha lite längre anfall i början av andra halvleken så hade det kunnat gå riktigt bra. Men när vi spelar bort våra omställningslägen till motståndaren fungerar det inte, säger Munken.

- Jag tycker att Rosengård var bättre än senast vi mötte dem. De hade väl gjort sin läxa antar jag, kommenterar Fanny Andersson.


Hon var en av många som svarade för en hedervärd kämpainsats men det där med hedersamma förluster är som bekant inte särskilt mycket tröst kort efteråt.

Jag har ibland saknat din fina offensiv från i fjol den här säsongen. Vad känner du själv?

- Jag har väl haft en lite annorlunda roll i år i många matcher. Men givetvis skulle jag vilja bidra med fler mål och jag tycker att jag har haft en del lägen också. Det gäller bara att lyckas sätta dit bollen då.

En seger och 3-3 i målskillnad sammanlagt i årets två drabbningar mot Rosengård är hur som helst inget United behöver skämmas för. Även om det förstås sved att det ytterligare en gång var en straff som blev avgörande.

- Vi mötte ett väldigt skickligt lag i dag. Det ska gudarna veta, avslutar Munken.

Stefan Alhag


Matchfakta

Eskilstuna United-Rosengård 1-2 (1-1)

0-1 (5) Anna Anvegård, 1-1 (33) Loreta Kullashi, straff, 1-2 (65) Anna Anvegård, straff

Domare: Sara Wiinikka

Publik: 50 (äntligen fick vi hejaramsor, "Satellit" med mera från läktarplats igen!)

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup