• Stefan Alhag

Svängigt värre för United som premiärkryssade


Här syns ett av pigga Kaisa Collins lägen att avgöra och sätta 3-4 mot Örebro. Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

Eskilstuna United spelade en smått galen premiär i OBOS Damallsvenskan borta mot Örebro på lördagen.

Frisparksmål från egen planhalva, självmål, ledning som växlade flera gånger - och i slutändan en poäng vardera efter 3-3 (1-1).

- Jag är mest störd över våra kvalitetsbrister, säger tränaren Magnus "Munken" Karlsson.


Puh, som om inte högsommarvärmen var tillräckligt. Örebro och United bjöd på en så händelserik match på Behrn Arena att man blev lika svettig av att följa händelseutvecklingen som man blir av solen dessa dagar.


Det började mardrömslikt för Eskilstuna. Emelie Lundberg missbedömde studsen på Frida Abrahamssons frispark från egen sida mittlinjen. Emelies hopp var feltajmat och bollen gick in via ribbans underkant.

- Inte okej så klart. Örebro hade inte varit nära vårt mål och plötsligt hade de ledningen, säger Munken.


Loreta nickar in 1-1. Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

Men United repade mod och Elise Steneviks frispark nådde Loreta Kullashis panna vilket gav 1-1 i 25:e minuten. Ett resultat som höll sig till pausen.


Där agerade Örebro generös värd och bjöd tillbaka för 1-0-målet. Norska vänsterbacken Elise Steneviks hörna nickades i eget mål av en hemmaspelare.

Läge för United att spela på resultatet? Icke.

- Vi skulle försöka ha längre anfall i det läget men vårt passningsspel var för dåligt. Vi hade för bråttom, fortsätter Munken.


2-2 kontrades i stället in när Cali Farquharson visade sin kvickhet, sprang förbi Vaila Barsley och övriga i Unitedförsvaret och överlistade Lundberg.

- För enkelt. De hade en inspark, ett par studsar och sedan var hon igenom, kommenterar Unitedtränaren.

Dessutom kom 3-2 med ungefär kvarten kvar när Heidi Kollanen mycket vackert skruvade in en frispark.

Men United kämpade sig tillbaka igen och satte 3-3. Kaisa Collin sköt och får eventuellt målet även om avslutet tydligt träffade, och ändrade riktning, på en Örebroförsvarare.

- Det blev bättre mot slutet men vi borde ha kunnat göra mer i dag. Det fanns ytor att spela på, säger Magnus Karlsson.


Collin byttes in direkt efter pausen och var mycket pigg. Finländskan hade dessutom en bra skottchans och ett friläge för att göra 3-4 men ena avslutet blockerades bort och på det andra fick hon inte träff på bollen så det oavgjorda resultatet stod sig.

Förutom allt detta noteras att Elise Stenevik, som utöver redan nämnda fasta situationer även hade en hörna som sånär resulterade i första halvleken, tvingades kliva av skadad efter att hon täckt ett skott som måste ha träffat olyckligt.

- Det verkade inte så bra. Hon hade ont redan tidigare, bet ihop men sedan var hon tvungen att gå av, berättar Munken som vill plussa Halimatu Ayindes defensiva jobb.


På slutet noterades också att unga Johanna Renmark fick debutera i Damallsvenskan och visade goda takter. Plus även till kreativa Loreta Kullashi.

Ingen fullpoängare för United alltså, men underhållande var det onekligen.

Kommande lördag laddar vi om för hemmapremiär mot topptippade Göteborg.

Stefan Alhag


  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup