• Stefan Alhag

Tia Hälinen lämnar – målvakt ansluter

Eskilstuna United gör två förändringar i A-lagstruppen.

Finländska mittfältaren Tia Hälinen lämnar samtidigt som amerikanska målvakten Cosette Morché ansluter.

- Tia har fattat sitt beslut i dialog med klubben. Tråkigt för oss men förståeligt och till slut ganska självklart. Tia behöver en annan balans i livet än vi kan erbjuda. Vi önskar henne allt gott, säger tränaren Magnus ”Munken” Karlsson.


Hälinen gjorde Uniteds första mål efter VM-uppehållet och visade vägen till 2-0-segern hemma mot Linköping i förra veckan. Men hennes inhopp i slutminuterna mot Kungsbacka i går blev hennes sista insats i OBOS Damallsvenskan för den här gången.

Hon förklarar skälet till att hon tackar för sig mitt under säsongen:

- Jag har verkligen gillat tiden i United. Det är den proffsigaste klubb jag varit i, laget är toppen och jag har uppskattat den speltid jag fått. Men jag är en hyperaktiv person och under hela min tid som proffs har jag haft problem med vad jag ska göra av min lediga tid. Jag är väldigt rastlös och behöver mer aktivitet och fart omkring mig än jag haft här. Om jag bara spelar fotboll blir jag halvt tokig. Därför har jag bestämt mig för att hitta något mer att göra som går att kombinera med fotbollen.

Hon tillägger:

- Jag vill tacka alla som varit en del av min tid i Eskilstuna United och jag har lärt mig mycket. ”Munken” är nog den bästa coach jag har haft i hela min karriär och inte bara fotbollsmässigt utan även för det sätt han ser spelare som människor vilket är jätteviktigt.

Eskilstuna United vill så klart tacka Tia för hennes insatser i klubben och önskar henne lycka till i framtiden!


Nya målvakten Cosette Morché är på plats i Eskilstuna.

En spelare ut ur truppen – men samtidigt hälsar vi en annan välkommen då United har värvat målvakten Cosette Morché från USA. Hon är 22 år och kommer från Lawrenceville, Georgia.

- Att vi förstärker truppen med en målvakt handlar i första hand om att säkra oss mot eventuella skador och sjukdomar på Emelie och Cornelia. Med en numerär på tre målvakter har vi möjlighet att hantera alla sådana risker. Cosette är intressant och har potential, hur stor den är får framtiden utvisa. Det känns bra att hon är på plats, säger Munken.

Det återstår en del administration innan hon är spelklar. Förutom själva övergången är processen med arbetstillstånd av betydelse.


Morché beskriver sig själv som en lång målvakt som är väldigt bekväm i luftspelet och samtidigt snabbt nere vid marken när det behövs. Hon har bra räckvidd och vill äga sitt straffområde. 22-åringen spelade senast för Texas A&M University och tidigare för Louisiana Ragin’ Cajuns.

- Jag är supertaggad över att vara här. Jag har två före detta lagkompisar från college som spelar i ligan och de har berättat hur vackert Sverige är och hur bra nivå det är på fotbollen här. Jag har aldrig tidigare varit i Europa men gillar det jag upplevt hittills och klubben har tagit väl hand om mig, säger Cosette.


  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup