• Stefan Alhag

Tremålsunderläge blev för tufft att hämta in


Julia Tunturi tryckte här in 1-3 men närmare kom inte United. Foto: Morgan Nyberg Boussard

En mardrömslik första halvlek knäckte Eskilstuna United.

Nykomlingen Uppsala skaffade sig då tre måls försprång och höll undan trots en tung forcering av United. Resultatet skrevs till 1-3.


Uppförsbacken blev nämligen väldigt lång och brant under de inledande 45 minuterna.

Efter att United kopplat grepp om spelet kom plötsligt ett läge för Uppsala. Elise Stenevik och Emelie Lundberg verkade ha kontroll men Cornelia Kapocs var hetare och lyckades pressa in 0-1.

Efter en halvtimme kom 0-2 när Cassandra Korhonen säkert prickade in bollen från straffpunkten. Domslutet innan kändes dock spontant tveksamt när Elin Rombing såg ut att peta bort bollen för Uppsalaspelaren men domare Wiinikka såg det på ett annat sätt.


En lång frispark, en röra av spelare i Uniteds straffområde och en utboxning som gick åt fel håll ledde till Sara Olais 0-3 i minut 36. United ville ha frispark för ruff på Emelie men Wiinikka höll inte med United den här gången heller.

Trots mycket bollinnehav hade United bara en rejäl chans före pausen, ett stolpskott av Loreta Kullashi.

Loreta Kullashi prickade här stolpen med ett vänsterskott. Foto: Morgan Nyberg Boussard

Ett ordentligt försök att komma ifatt fick vi i alla fall se efter pausen. Sonia Ngozi Okobi byttes in och förarbetade kort senare till 1-3 som Julia Tunturi kunde forcera in.

Den extra energin från reduceringen gjorde förstås att resterande tid blev en lång press av United. Men Uppsala försvarade sig skickligt och viljestarkt, samt hade en drömchans att utöka till 1-4 efter 55 men bollen smet just utanför.


Så hoppet levde för United som tryckte på och tryckte på. Men det var en sån kväll där det alltid var något ben i vägen, eller att bollen kom lite fel eller att någon hann peta bort den just före avslutet skulle komma.

Det blev helt enkelt inget mer, trots att tränare "Munken" bland annat testade med att byta in mittbacken Vaila Barsley som target på topp, utan den berömvärt kämpande nykomlingen lämnade Tunavallen med en 3-1-seger.

Kaisa Collin och Loreta Kullashi, plus inbytta Sonia, låg bakom mycket framåt och förtjänar ett extra plus den här gången.

Härnäst tar vi emot Växjö på lördagseftermiddagen.

Stefan Alhag

Matchfakta

Eskilstuna United-Uppsala 1-3 (0-3)

0-1 (12) Cornelia Kapocs, 0-2 (31) Cassandra Korhonen, straff, 0-3 (36) Sara Olai, 1-3 (50) Julia Tunturi

Varningar, United: Loreta Kullashi, Uppsala: Cassandra Korhonen, Anna Petursdottir

Domare: Sara Wiinikka

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup