• Stefan Alhag

Tunavallen bäst - när spelarna får välja


Att Eskilstuna United har bästa publiken i OBOS Damallsvenskan vet ni redan.

Nu står det också klart att vi håller till på den mest omtyckta arenan sedan Tunavallen prisats som Årets plan 2019 enligt Spelarföreningen.

- Väldigt roligt förstås, säger Uniteds evenemangsansvarige Kalle Siljebråt.


Under fredagskvällen hölls en prisutdelning på ett hotell nära Arlanda och Kalle åkte dit som klubbens representant för att ta emot priset. - Fast jag vet inte vad vi ska få för något, säger han under resan mot Arlanda på eftermiddagen.


Det är alltså spelarna i högsta serien som har röstat och då hamnade Tunavallen i topp. Något som Kalle förstås gläds mycket åt: - Det här är ju ett lagarbete där vi är många involverade som hjälps åt för att skapa en bra upplevelse och det är roligt att det uppskattas från spelarnas perspektiv.

Även från kommunens håll är förstås utmärkelsen glädjande. - Det är roligt att alla spelarna i Damallsvenskan har röstat fram Tunavallen till 2019 års bästa spelplan. Tack även till publiken som bidrar till en härlig spelarupplevelse, säger Marie Svensson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.


Fredagens prisutdelning omfattade Allsvenskan och Superettan på herrsidan samt Damallsvenskan och man utsåg en vinnare för respektive serie i kategorierna Årets spelare, Årets domare och så då Årets plan. Stefan Alhag

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup