• Stefan Alhag

United Eskilstunaetta i Gräsrotens statistik

Eskilstuna United toppar statistiken bland Eskilstunas föreningar, och ligger tvåa i hela Södermanland, när det handlar om bidrag från Svenska Spels Gräsroten.

Projektet Gräsroten står varje år för ungefär 50 miljoner kronor som delas ut till ungdomsidrotten och hur pengarna fördelas hänger på vilka klubbar som Svenska Spels kunder väljer att stötta.

Nu har statistiken för 2019 kommit och den är mycket glädjande för Eskilstuna United. Södermanland fick sammanlagt drygt 1,3 miljoner fördelat på 255 föreningar. Största summan av dessa fick Nyköpings BIS med 83 225 kronor och tvåa kom alltså Eskilstuna United - 60 867 - och på tredje plats hamnade Guif med 47 243.

Inte nog med detta. United är även mycket populärt när det handlar om att få stöttning från kunder som väljer lokalproducerad Eskilstuna-el från Energi och miljö. Där har 569 kunder valt United som den förening de vill att Energi och miljö ska sponsra, 398 har valt Guif och 307 Smederna.

- Båda de här sakerna ger föreningen mycket pengar, sammanlagt handlar det om ungefär 95 000 kronor. Det säger också en del om vårt starka varumärke, kommenterar A-lagstränaren Magnus "Munken" Karlsson.

Även du som väldigt många andra i Eskilstuna, välj att stötta United för att bidra till fortsatta framgångar för föreningen!

Du hittar länken till Gräsrotsvalet här:

Du hittar länken till Eskilstuna-El och föreningsvalet här nedan:

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup