• Stefan Alhag

United förlorade chansfattig match


Det vill sig inte för vårt Eskilstuna United just nu. En slumpchans gav ett baklängesmål - och på grund av detta även förlust - i en i övrigt tillknäppt historia mot Kristianstad. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Känslan var definitivt att det handlade om en typisk 0-0-match.

Men Kristianstad slog en långboll som hittade rätt och plötsligt stod det 1-0 – ett underläge som Eskilstuna United aldrig kunde resa sig ifrån.

Att Twitterrapportera söndagens tillställning i Skåne var ett tämligen lugnt uppdrag. Det hände nämligen oerhört lite när vi snackar om målchanser eller andra anmärkningsvärda situationer.

Förutom målet, som vi återkommer till, så hade lagen egentligen bara en riktigt vass chans vardera.

Kristianstads kom tidigt, i den tionde matchminuten. När man väntade på en frispark för Anna Oscarsson lät domaren spelet fortsätta. Ett inlägg från vänstersidan nådde en helt fri hemmaspelare som sköt mot det öppna målet.

Det blev lite snedträff men bollen var ändå på väg in när Cosette Morché reflexflaxade – om det nu finns ett sånt ord – och lyckades slå undan bollen i sista stund.


Så 0-0 stod sig till halvtid och det kändes fullkomligt logiskt sett till spelet i övrigt.

Inte hände det särskilt mycket mer i andra, förutom att det var då Eskilstunas chans kom. Julia Tunturi tog sig fram fint på vänsterkanten ända ner till kortlinjen. Därifrån skickade hon ett inlägg tvärs över straffområdet till landsmaninnan Kaisa Collin som fick på en riktigt bra träff i skottet.

Problemet var bara att Brett Maron hann flytta över och stod precis rätt, där Kaisas skott kom. Annars hade hon, med tanke på kraften, knappast hunnit mota bollen.


När man som tittare hade hamnat i lättare dvala eftersom det hände så lite, kanske man kan förstå om Unitedförsvaret också gjorde det. I 66:e minuten straffade det sig. En långboll från vänsterbacken gick förbi alla utespelare i bortalaget. Hailie Mace vann sprintlöpningen efter bollen och kunde med ett distinkt avslut sätta 1-0 otagbart för utrusande Morché.


Gästerna försökte så klart forcera och det var halvnära ibland, särskilt efter en hörna och mindre bra utboxning av Maron. Men när det går emot kan det göra det rejält och bollen studsade och for i straffområdet men hamnade inte rätt för någon i United.

Det blev årets andra uddamålsförlust mot Kristianstad och nu gäller det att slicka såren, repa mod och komma igen med ny pigg energi efter det stundande landslagsuppehållet.

Måndag den 28 september kommer Örebro till Tunavallen och då ska det väl äntligen vara dags att få jubla över en Unitedseger igen. Eller hur?

Stefan Alhag


Matchfakta

Kristianstad-Eskilstuna United 1-0 (0-0)

1-0 (66) Hailie Mace

Varningar, Kristianstad: Kajsa Törnkvist, United: Halimatu Ayinde, Anna Oscarsson

Domare: Almir Kadiric

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup