• Stefan Alhag

United förlorade: Fler måste vilja tävla


Halimatu Ayinde var Uniteds bästa spelare mot Linköping. Foto: Morgan Nyberg Boussard

Eskilstuna United har en del att slipa på inför OBOS Damallsvenskan.

Det står klart efter 0-1 i söndagens träningsmatch hemma mot Linköping.

- Många var långt ifrån personbästa, säger tränaren Magnus "Munken" Karlsson.


Det började stökigt direkt när Matilda Plan täckte bort ett inlägg i första minuten. Bollen kom dock olyckligt på foten vilket fick henne att trampa snett i samma veva och det var slutspelat direkt.

- Vi tvingades göra om i laget direkt, Elin Rombing hoppade in bra som högerback men det är klart att det ställde till det lite för oss, säger Munken.

Efter en kvart räddade just Rombing ett givet baklängesmål då hon blockade ett skott mot en i övrigt öppen hemmabur.


United hade dock också några fina lägen. Linn Vickius, inbytt när Matilda klev av, frispelade Kaisa Collin som sköt just utanför efter tolv minuter. I 20:e var Felicia Rogic lika fri och hade spelat bort Linköpingsmålvakt men lyckades inte pricka rätt utan sköt i burgaveln.

Linköpings bästa möjlighet i övrigt före pausen var en skarvning av Ebere Orji i stolpen hos Emelie Lundberg. Men 0-0 stod sig till sidbytet då Emelie ersattes av Cosette Morché i Unitedmålet.


Med hjälp av vinden kunde Linköping pressa ner United flitigt i andra halvleken och med kvarten kvar kom avgörandet. Ett fint anfall ledde till ett inlägg mot bortre stolpen där Johanna Alm nickade in 0-1, otagbart för Morché.

Det närmaste Eskilstuna kom en kvittering var när Elise Stenevik först sköt en frispark som målvakten boxade till hörna, sedan slog Stenevik hörna - och ett till inlägg just efteråt - och det sistnämnda gick via Linköpings målvakt i ribban och ut.

- Det spelar ingen roll hur bra game plan vi har, vi måste ha fler bra individuella prestationer och fler som vill tävla, säger Munken.


En spelare visade dock verkligen att hon är redo för seriestarten. Halimatu Ayinde ägde mittfältet och vann otaliga närkamper samt visade upp vårdat passningsspel.

- Hon var grym. Rombings inhopp var bra, Anna Oscarsson också och Felle var farlig men behöver få fler bollar, hon kan inte fixa det själv, summerar Munken.

En testmatch till återstår, Uppsala borta, innan allvaret drar igång.

Stefan Alhag


  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup