• Stefan Alhag

United fixade segern i sprakande målfest


Felicia Rogic jublar efter att ha gjort 3-2 för United. Bakom syns passningsläggaren Fanny Andersson som upptäckte Felicia i ögonvrån - tack vare hennes färgglada skor. @fotografBeaJakobsson

Tunavallen stod värd för underbar fotbollspropaganda på onsdagskvällen när Eskilstuna United slog Djurgården med 4-2.

Publiken fick se i stort sett allt, vackra avslut, suveräna räddningar, en makalöst fin assist där färgglada skor spelade en avgörande roll - och dessutom alltså massor av mål.

- Jag tycker ändå att vi var lite bättre totalt sett, säger första målgöraren Cajsa Åkerberg.


Det hände helt enkelt massor och det började med Cajsa i den 17:e minuten. Från högersidan, utanför hörnet av straffområdet, skickade hon iväg bollen i en perfekt båge och in i mål via ribban i bortre burgaveln.

Men … var det verkligen menat som skott …?

- Jo men det tycker jag vi kan säga. Inlägg/skott, sådär, svarar Cajsa och skrattar.

Vad hann du tänka under bollens färd i luften?

- Kan den gå in, kan den gå in … och så gjorde den det.


1-0 stod sig till halvtid, främst tack vare en strålande parad av Emelie Lundberg när Unitedbekantingen Olivia Schough slog en frispark i minut 37. Lundberg slängde sig åt vänster och boxade ut det välplacerade försöket från Schough.

Efter pausen satte målexplosionen igång. Djurgården kvitterade redan i minut 48 då Petronella Ekroth tryckte in returen på Mia Jalkeruds ribbnick efter en frispark.

United replikerade när Felicia Rogic pricksköt 2-1 med knappt en timme avverkad. Hennes skott ändrade riktning på en motståndare och ställde DIF-målvakten.

Stockholmarna var nära 2-2 i 65:e, då visade Emelie Lundberg att hon även kan göra suveräna räddningar med fötterna när hon reagerade kvickt och styrde bort ett närskott till hörna.


Målgörarna Felicia Rogic, Cajsa Åkerberg och Kaisa Collin. I bakgrunden Fanny Andersson, assist till 3-2, och Emelie Lundberg med några lysande räddningar. Foto: Morgan Nyberg Boussard

Men i 76:e, efter en annan bortahörna, kom ännu en kvittering. Det blev grötigt framför Lundberg och Hanna Folkesson fick in 2-2-bollen i nätet.

- Skönt ändå att vi hade ganska mycket tid kvar i det läget och det kändes som att vi verkligen gick för segern, säger Fanny Andersson.

Hon gjorde den prestation som skulle bli tungan på vågen i den häftiga matchen. Fanny fick bollen efter en fast situation för Djurgården och satte fart från en bra bit ner på egen planhalva.

- Jag fick den rätta touchen först, hittade en yta och tänkte väl egentligen bara att jag springer så långt jag orkar.

Hon sprang. Och hon sprang. Malin Diaz jagade allt vad hon orkade för att bromsa Unitedspelaren - men kom aldrig ikapp. Just när man förutsatte att Fanny skulle vara proppad av mjölksyra så kom den briljanta passningen i sidled.

- Jag var lite ur vinkel och kände att det inte var läge att skjuta. Då upptäckte jag att Felicia (även hon gjorde en vansinnigt vass rush) kom springande och jag vet ju hur snabb hon är. Så jag spelade in och passningen blev bra, jag kände inte av tröttheten från löpningen förrän efteråt, berättar Fanny.

Men du hann upptäcka ”Felle” trots din jättelöpning?

- Ja … eller, jag såg hennes (färgglada) skor …


Djurgården orkade inte resa sig en tredje gång. I stället kunde inbytta Kaisa Collin punktera drabbningen då hennes inlägg från högerkanten styrdes in i eget mål av en DIF-spelare i slutminuterna.

- Djurgården var bra på fasta situationer och fick förstås energi av sina mål. Men det var väldigt skönt att vi ändå kunde ta tre poäng, säger Cajsa Åkerberg.

- Jag har förstått att Piteå varit lite av ett spöke här genom åren men nu på söndag ska vi se till att vinna över dem, tillägger Fanny Andersson.


Ja, det bästa efter den här härliga matchen är att alla fotbollsfans i Eskilstuna har möjlighet att uppleva en ny fest på Tunavallen med United redan på söndag då regerande mästarlaget kommer på besök.

Varmt välkomna då!

Stefan AlhagMatchfakta

Eskilstuna United-Djurgården 4-2 (1-0)

1-0 (17) Cajsa Åkerberg, 1-1 (48) Petronella Ekroth, 2-1 (58) Felicia Rogic, 2-2 (76) Hanna Folkesson, 3-2 (83) Felicia Rogic, 4-2 (87) Kaisa Collin.

Varningar, United: Petra Johansson, Emelie Lundberg

Domare: Ozan Camlibel

Publik: 1 129


OBS! Vill du se fler bilder från matchen, gå då in på united.beajakobsson.se

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup