• Stefan Alhag

United gjorde jobbet och slog jumbon klart


Kvällens målgörare Felicia Rogic (2-0), Vaila Barsley (1-0) och Loreta Kullashi (3-0) samt målvakten Emelie Lundberg som nu har hållit nollan i 270 minuter. Foto: Morgan Nyberg Boussard

Eskilstuna Uniteds ljuvligt härliga hösttrend bara fortsätter.

För andra matchen i rad blev det 3-0, nu mot jumbon Kungsbacka, och därmed har laget åtta gjorda och noll insläppta totalt efter VM-uppehållet.

- Alltid svårt med matcher man bara "ska" vinna men jag tycker att vi gjorde det bra, säger tränaren Magnus "Munken" Karlsson.


Som väntat tog United kommandot mot nykomlingen som bara har skrapat ihop en poäng hittills i OBOS Damallsvenskan.

United skapade ett antal nästanchanser i den första halvleken – men även en som resulterade. I den 22:a minuten slog lagkaptenen Petra Johansson en frispark som Vaila Barsley nådde högst på och hon nickade in ledningsmålet.

- Vi kunde, och borde kanske, ha skapat ännu fler chanser men vi hade lite för bråttom i vissa lägen, säger Munken.


Efter sidbytet ryckte gästerna upp sig och hade faktiskt tendens till tryck ett kort tag. Främst i samband med en dubbelhörna varav särskilt den första blev farlig och bollen landade, efter viss kalabalik, på Emelie Lundbergs nättak.

- Visst, den kunde ha studsat in men samtidigt var det en av få gånger de var i vårt straffområde och motståndarna måste ju ha bollen någon gång. Jag kände mig aldrig orolig, säger Munken.


En skada på Lina Gerhardsson i 60:e minuten och en onödig utvisning på annars duktiga Josephine Chukwunonye (två varningar direkt efter varandra) blev början till slutet för Kungsbacka vars hopp om poäng släcktes helt i minut 80.

Då slog Julia Tunturi en långboll som Felicia Rogic sprang ifatt. Hon fintade bort sin motståndare och sköt sedan med fin skruv in 2-0 i bortre hörnet.

- Vi bytte plats på "Felle" och Kaisa Collin och blev bättre efter det, anser tränare Karlsson.


Därmed var det avgjort och på tilläggstid kunde Loreta Kullashi öka på till 3-0. Hon höll strax innan på att göra ännu ett drömmål då hon dribblade bort tre motståndare på liten yta i straffområdet och kom till skott. Det räddades - men Loreta fick alltså sin revansch strax därefter.

- Det här är första gången vi har tre raka segrar sedan jag tog över vid rodret och vi höll nollan igen och gjorde många mål. Så det är synd att klaga på något just nu, säger Munken som bland mycket annat var nöjd med Cajsa Åkerbergs fina inhopp.


Defensivt var det, förutom vid tidigare nämnda hörna, hur lugnt som helst och Unitedmålvakten Emelie Lundberg har därmed hållit nollan i 270 minuter i rad. Den sviten får dock en tuff utmaning redan på söndag. Då väntar regerande mästaren Piteå uppe i Norrbotten för vårt härligt formstarka Eskilstuna United!

- Lyckligtvis har vi ingen avstängd då. Vi i ledarstaben trodde först att det var Felicias tredje varning men så var det inte, avslutar Munken.

Stefan AlhagMatchfakta

United-Kungsbacka 3-0 (1-0)

1-0 (22) Vaila Barsley, 2-0 (80) Felicia Rogic, 3-0 (90+3) Loreta Kullashi.

Utvisning, Kungsbacka: Josephine Chukwunonye (två gula kort).

Varningar, United: Shannon Woeller, Felicia Rogic, Kungsbacka: Ida Strömblad, Mimmi Asperot.

Domare: Sara Wiinikka.

Publik: 1 203.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup