• Stefan Alhag

United hade målfest mot tabelljumbon


Halimatu Ayinde övertygade med stor arbetsinsats och massor av vunna närkamper.

Det var inget snack alls.

Eskilstuna United kontrollerade matchen från början till slut och vann med 4-0 borta mot tabelljumbon Kungsbacka på lördagseftermiddagen.

- Väldigt kontrollerat, säger tränaren Magnus "Munken" Karlsson.


Enda gången det blev lite farligt vid Emelie Lundberg var i början när hon skulle skicka iväg en bakåtpassning men råkade träffa en framstormande motståndare.

Men bollen gick inte alls mot Lundbergs mål - och då förstår ni hur lugnt det var defensivt i övrigt.


Desto mer hände offensivt. Den första halvtimmen orkade Kungsbacka sätta hög press och då kunde man störa Uniteds spel. Men i takt med att orken började tryta tog gästerna över mer och mer och i 39:e minuten spräckte man nollan.

Felicia Rogic, i ruskigt fin målform på sistone, nätade även nu då hon prickade in 0-1 på passning av Loreta Kullashi - ett resultat som stod sig till pausen.

- Felicia skulle ha gift sig tidigare. Det räckte att hon bytte efternamn så blev det fart på målproduktionen, skojar Munken.


Efter vilan var det i stort sett bara United. Man inledde starkt, skapade en del hyfsade lägen. Det dröjde visserligen till minut 67 innan 0-2 kom men då blev det lite av den bekanta ketchupeffekten.

* 0-2 satte Lisa Dahlkvist på nick efter Sonia Ngozi Okobis precisa inlägg.

* 0-3 kom i minut 76 när nyss inbytta Julia Tunturi ångade fram på vänsterkanten och slog ett inlägg längs marken perfekt till Loreta Kullashi som mycket enkelt bredsidade in bollen.

* 0-4 kunde Julia sätta på ett slags spegelvänt mål då rushen och inspelet längs marken kom från högersidan, denna gång av Felicia Rogic, och finländskan kunde likt Kullashi lätt sätta bollen i buren. Detta i matchminut 83.


Heta känslor var det få av men det blev lite hetsigt på slutet när Mimmi Asperot helt i onödan sprang på Emelie Lundberg i slutet. Unitedmålvakten hade redan bollen i tryggt förvar när Asperot fullföljde, det gillades inte av Vaila Barsley och Petra Johansson som skyndade till för att informera Asperot (som varnades) vad de ansåg om hennes tilltag.

- Emelie fick en smäll, lite som en whiplasheffekt. Det var ingen större fara men det kändes som en helt medveten och onödig grej av deras spelare, säger Unitedtränaren.


I övrigt var det alltså mycket lugnt och kontrollerat när Eskilstuna United inkasserade tre poäng på Påskbergsvallen i Varberg.

Många syntes offensivt men den som kanske övertygade allra mest på planen var Halimatu Ayinde. Hon ägde (inner)mittfältet, vann nästan varje duell hon gav sig in i och såg flera gånger ut att spela i ett helt annat tempo än motståndarna när hon sprang ikapp och förbi dem.

- Det ska absolut lyftas fram, hur duktig hon var. Jag vill även plussa Julia Tunturis pigga inhopp, säger Munken och tillägger:

- Visst fanns det lite ytor vi kunde ha spelat i och kanske borde vi gjort fler mål. Men nu vann vi med 4-0 så det är onödigt att fundera mer på det.


Närmast väntar ett landslagsuppehåll, därefter välkomnar vi Göteborg till Tunavallen lördag 7 september, matchstart redan 13.45.

Varmt välkommen till Vallen då!

Stefan Alhag


Matchfakta

Kungsbacka-Eskilstuna United 0-4 (0-1)

0-1 (39) Felicia Rogic, 0-2 (67) Lisa Dahlkvist, 0-3 (76) Loreta Kullashi, 0-4 (83) Julia Tunturi

Varning, Kungsbacka: Mimmi Asperot

Domare: Linn Andersson

Publik: 127


  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup