• Eskilstuna United

United hyllar supportrarna på måndagens match mot ÖrebroMånga går just nu och väntar på besked om hur och när mer publik kan börja släppas på på fotbollsmatcher runt om i Sverige. På måndagens match kommer därför Eskilstuna United att genomföra en manifestation för att uttrycka sin längtan efter publiken.

Vi längtar efter dig! Det – tillsammans med namnet på några av Eskilstuna Uniteds supportrar – är budskapet på de t-shirts som spelarna i Eskilstuna United kommer att bära på inmarschen vid matchen på mot KIF Örebro kl 19:00 på måndag. Varje t-shirt riktar sig till en specifik person.

”Saknaden efter vår publik i Eskilstuna är extremt stor! Att spela i våra ögon Sveriges bästa fotbollspublik har ju varit något av ett signum för oss. Vår fans och vår publik i Eskilstuna har konsekvent stöttat oss år in år ut, vilket självklart är en stor saknad nu när vi endast får spela för max 50 personer. Med denna hyllning till våra fans vill vi uttrycka vår längtan efter dom” kommenterar Vaila Barsley, som har spelat i klubben sedan 2013.

För att upprätthålla relationen mellan klubbarna och fansen har Elitfotboll Dam under våren samlat spelare och supportrar under temat Fotbollslängtan. Det har handlat om att både spelare och fans har delat med sig av vad de längtar efter. Måljublet, energin från publiken, doften av det nyklippta gräset, sångerna eller korven i pausen. Allt det där som sammantaget skapar fotbollens magi, helt enkelt.

– Det är tufft för alla idrotter just nu, inte minst för en publiksport som fotbollen, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare Elitfotboll Dam. Den här manifestationen är klubbarnas sätt att visa vad fansen betyder.

#obosdamallsvenskan #eskilstunaunited

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup