• Stefan Alhag

United kunde inte skaka skickligt Göteborg


Duktiga Cosette Morché hann inte upp efter en frispark i ribban utan Natalia Kuikka kunde här nicka in 2-0 för Göteborg. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

En kanonchans efter fem minuter.

Annat utfall där - och kanske hade matchen fått ett helt annat utseende.

Men United kunde inte ta ledningen och föll i stället klart med 3-0 borta mot Göteborg.


Den tuffa lördagsuppgiften på västkusten höll på att få en väldigt bra start för Eskilstuna United. En bjudning och felpass gav Sonia Ngozi Okobi skottchans. Avslutet var bra, Jennifer Falk räddade men boxade bollen i en båge så den landade just framför mållinjen.

Loreta Kullashi försökte pressa in den men tajmade studsen fel och Falk hann slå undan och rädda tabelltvåan från ett baklängesmål.


United hade nog behövt få den smakstarten för därefter trummade Göteborg igång sitt tunga spel och pressade ner United som själv hann med att rädda på mållinjen bara någon minut därefter.

Nollan verkade spräckas i minut 13 när Göteborg fick straff, ytterligare en som blåstes emot United den här säsongen alltså. Men nu kunde Cosette Morché rädda Natalia Kuikkas försök och bevara 0-0-läget ytterligare en stund.

I 19:e minuten gick det dock inte längre. Emma Koivisto stormade in i straffområdet till höger med Göteborgsögon räknat. Hennes skott gick i en båge, just utom räckhåll för Cosette och in vid bortre burgaveln till 1-0.


Inte blev det lättare för Eskilstuna knappt tio minuter därefter. En frispark i kanonläge gick i ribban och ner. Först framme på returen var Natalia Kuikka som revanscherade sig för straffmissen och enkelt kunde nicka in 2-0, ett resultat som stod sig till pausen.

Sidbytet innebar ingen större skillnad för matchbilden. Göteborg dominerade och verkade ha kontroll samt skapade bästa chanserna. United tvingades bland annat rädda på mållinjen ytterligare en gång.


Loreta Kullashi, här i en Karate Kid-liknande pose, var nära att ge United ledningen tidigt. Hon var också en av flera som fick ont efter en smäll i slutminuterna. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Det skulle bli en fullträff till. Jennifer Falk skickade iväg en utspark där bortabacklinjen stod lite fel. Pauline Hammarlund sprintade sig till ett rent friläge och landslagsanfallaren avslutade skickligt vid sidan av framrusande Cosette Morché.

Det blev sedan hela åtta tilläggsminuter och en del smällar på Unitedspelare. Anna Oscarsson och Loreta Kullashi hade ont men kunde spela vidare, det kunde däremot inte Halimatu Ayinde som fick gå av i slutet med ena foten lindad.

En positiv sak från dagens match var att lovande Fiona Eriksson fick debutera i högsta serien.


Nu har United i alla fall spelat färdigt för året mot de två guldkandidaterna och vi får hoppas på ett trendbrott även om också nästa uppgift är svår.

Vi gästar nämligen Kristianstad nästa söndag.

Stefan AlhagMatchfakta

Göteborg-Eskilstuna United 3-0 (2-0)

1-0 (19) Emma Koivisto, 2-0 (28) Natalia Kuikka (straff), 3-0 (72) Pauline Hammarlund

Domare: Lovisa Johansson


  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup