• Stefan Alhag

United nära poäng trots mardrömsstart


Loreta Kullashi gjorde mål och utsågs till Uniteds bästa spelare mot Rosengård. Foto: Morgan Nyberg Boussard

Baklängesmål redan i den andra minuten.

Trots den smällen var Eskilstuna United ytterst nära poäng borta mot Rosengård som dock vann med 2-1 (1-0).

- Vi orkade inte riktigt och därför åkte vi på en omställning, säger tränaren Magnus "Munken" Karlsson.


Serieledaren från Skåne fick alltså en fullkomlig drömstart då ett anfall på vänstersidan ledde till en hörna som nickades in av Anam Imo efter endast en minut och några sekunders spel.

Chockstarten knäckte dock inte United som efter cirka tio minuter fick fart på den egna offensiven.

- Vi var för passiva ett tag efter målet men väldigt positivt var att vi orkade resa oss från det sedan, säger Munken.


Efter en kvart kom en mycket fin Eskilstunasekvens. Först en vass frispark av Loreta Kullashi, den ledde till två hörnor varefter Petra Johansson dundrade iväg ett jätteskott vilket gav ytterligare en hörna. Kort senare sköt Sonia Ngozi Okobi med vänstern just utanför men inte heller där fick gästerna utdelning.


Efter den intensiva perioden blev det lugnare ett tag och spelet var tämligen jämnt fram till halvtid. Anam Imo fick ett kanonläge att nicka in sitt och lagets andra mål i minut 36 men riktningen blev inte den hon önskade sig och 1-0 stod sig till pausen.

- Vi mådde ändå ganska bra i det läget och så fick vi ju dessutom kvitteringen en bit in i andra, säger Munken.


Ja, i den 56:e minuten lyckades United spräcka nollan. En frispark från Julia Tunturis vänsterfot tog på någon spelare i straffområdet och föll därefter ner perfekt för Loreta Kullashi. Hon tvekade inte det minsta utan stänkte in 1-1.

Rosengård försökte replikera kvickt och var ytterst nära då Ebba Wieder, i minut 59, drog till med vänstern och fick grym träff, bollen gick klockrent i stolpen hos Emelie Lundberg men inte in.


Därefter visade Malmölaget ytterligare farlighet på ett par hörnor, den vassaste såg bollen dansa på mållinjen innan Eskilstuna rensade, på en annan hörna reflexräddade Lundberg på ett avslut från nära håll.

När man trodde att den värsta anstormningen var över så kom kallduschen efter en kontring. Inbytta Hailie Mace stod för förarbetet och spelade snett inåt bakåt till Anam Imo som avgjorde med ett löst men ytterst välplacerat skott.

- Att släppa till den situationen är kanske inte det allra bästa men som sagt, i det läget hade vi många som var trötta, konstaterar Unitedtränaren.


Eskilstunalaget reste sig från Imos första smäll men tiden blev för knapp för att hinna göra något efter den andra. Närmast kom Vaila Barsley med ett akrobatiskt skott men det blev inte rätt riktning, så precis som i vårens premiär föll United på ett mål i slutet av Rosengård.

- Men med tanke på att de leder serien och vi har varit så nära dem i båda mötena, det tyder på att vi också har ett rätt bra lag, säger Munken som i dag gav lite extra beröm till Sonia Ngozi Okobi plus att målskytten Kullashi prisades som Uniteds bästa på arenan.


Efter två tuffa bortaförluster väntar närmast hemmaspel på Tunavallen igen. Djurgården kommer på besök redan på onsdag kväll.

Välkommen dit för att stötta vårt United då!

Stefan Alhag


Matchfakta

Rosengård-Eskilstuna United 2-1 (1-0)

1-0 (2) Anam Imo, 1-1 (56) Loreta Kullashi, 2-1 (87) Anam Imo

Domare: Laura Rapp

Publik: 817  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup