• Stefan Alhag

United närmast segern: Frustrerande


Julia Tunturi (9) och Sonia Ngozi Okobi (25) var ihop med Tia Hälinen närmast att spräcka målnollan för United mot Örebro. Foto: Morgan Nyberg Boussard

Ett ribbskott och ett antal heta chanser till. Men Eskilstuna United fick nöja sig med en poäng efter 0-0 hemma mot KIF Örebro på onsdagskvällen.

- Det är frustrerande och jag trodde att min nick skulle gå i mål, säger pigga mittfältaren Tia Hälinen.


United svarade för en stark första halvlek inför 1 511 åskådare. Värdarna tog kommandot tidigt och förde spelet plus att man hade de klart bästa lägena. Tia Hälinen var avslutare vid två av dem.

- I första läget kom jag fri med målvakten men det gick väldigt snabbt innan hon var framme vid mig, säger finländskan vars skott i den 13:e minuten räddades.

När klockan hade passerat 35 skickade hennes landsmaninna Julia Tunturi iväg ett hårt vänsterskott som var otagbart - men då räddades bortalaget av ribban.

Just före pausvisslan kom Hälinens allra bästa chans. Efter ett fint inlägg från höger tryckte hon till med pannan.

- Jag fick bra träff och såg att bollen gick mot ena stolpen. Men det var en väldigt bra räddning av målvakten, säger Tia Hälinen.

- Vi gjorde en bra första halvlek. Den andra skulle jag däremot gärna spela om. Vi lyckades inte fullfölja helt och med ett enkelt drag, att pressa högre, lyckades Örebro störa oss mer än de borde, säger Unitedtränaren Magnus ”Munken” Karlsson.


Efter sidbytet jämnade spelet ut sig. Den mycket skickliga och snabba mittbacken Emma Kullberg såg till att KIF Örebro kunde avvärja de flesta av Uniteds framstötar.

På tilläggstid fick dock inbytta Sonia Ngozi Okobi plötsligt fritt skottläge rakt framifrån i straffområdet men då stod likaledes inbytta Örebromålvakten Danielle Rice för en fantastisk enhandsparad.

- Jag tyckte att vi hade bra energi och skapade väl mest också. Men det verkar vara en säsong där det ofta känns som att vi borde vinna utan att vi lyckas göra det, säger lagkaptenen Petra Johansson som fick priset som bästa Unitedspelare efter att hon fått prova på att agera högeryttermittfältare.

- Det kändes väl bra. Det är tur att jag har spelat fotboll länge så jag kan leva på rutinen, fortsätter Petra med ett leende.


United säkrade därmed första poängen på Tunavallen i den sista hemmamatchen i OBOS Damallsvenskan före det långa VM-uppehållet. Återstår innan det gör söndagens bortamöte med Kristianstad.

- Kvalitén gick ner efter pausen, både beslutsmässigt och tekniskt. Men totalt sett kändes den här insatsen ändå som ett fall framåt, sammanfattar Magnus Karlsson.

Stefan Alhag

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup