• Stefan Alhag

United tappade segern på tilläggstid


Uniteds målskytt Felicia Rogic i en av många tuffa närkamper. Hon hotade hela tiden Piteås försvar med sina löpningar. Foto: Per Karlsson

Eskilstuna United var bara tilläggstid ifrån att äntligen besegra Piteå.

Men till slut fick man nöja sig med en poäng efter 1-1.

- Jag tycker att jag borde satt minst två av mina tre lägen och då hade jag suttit och varit jätteglad. Nu känns det som en förlust, säger 1-0-skytten Felicia Rogic.


Regnet vräkte ner i den första halvleken där Piteå visserligen hade ett ribbskott i tolfte minuten av Josefin Johansson men där United i övrigt förde spelet och behärskade det våta konstgräset bättre.

I 26:e minuten kom den första jättechansen när Halimatu Ayinde hittade Felicia Rogic som sprintade sig fri och fick bra skottläge.

- Tyvärr för mycket träff med insidan, hade behövt mer vrist på den, säger ”Felle” om skottet som vred sig utanför bortre stolpen.

Men Felicias revansch skulle komma i minut 39. En långboll från Matilda Plan gick förbi Piteås backlinje och målvakten missbedömde studsen i vätan totalt. Hon slängde sig och bollen fortsatte mot bortalagets kortlinje.

- Jag visste att jag var fri och att ingen skulle hinna ifatt mig. Så det handlade bara om att vara koncentrerad så visste jag att jag skulle göra mål, säger Felle om sitt 1-0.

Hon slog kort senare ett inlägg som Julia Tunturi sånär nådde för att peta in 2-0 men fler mål blev det inte före sidbytet.


Vädret blev bättre till halvlek två där Piteå sakta men säkert fick mer och mer att säga till om. Men de heta chanserna dröjde länge, länge.

- Jag tycker att vi fick för få anfall i andra halvleken, ändå kändes det inte som att vi valde att börja försvara ledningen, funderar Felicia Rogic.

Men gästerna från Norrbotten vägrade ge sig. Man skapade ett läge där Emelie Lundberg med möda kunde rädda på mållinjen. En skadepaus för Vaila Barsley (som dock fullföljde matchen sedan) innebar sju minuters tillägg och på den första av de minuterna kom kallduschen – trots att regnet hade upphört.

Ett inlägg med vänstern av Madelen Janogy nådde Julia Karlernäs som kom högst och lyckades nicka in 1-1 via Emelies högra stolpe. Ytterst små marginaler.

- De skapade inte särskilt mycket förutom vid de fasta situationerna. Målet var inte en sådan men påminde om en fast, säger Unitedtränaren Magnus ”Munken” Karlsson och fortsätter:

- Emelie hade några bra räddningar, de kanske borde fått en straff när Vaila fick ett skott på sin arm och så vidare. Så totalt sett kanske 1-1 var rättvist men när vi ledde så pass sent i matchen känns det så klart jobbigt.


Felicias tredje läge då? Jo det kom i den sjätte tilläggsminuten, ett skott från utkanten av straffområdet som smet utanför, plågsamt nära stolpen.

- Det läget gick ganska fort och det var många i vägen så jag försökte bara hitta någon lucka att pricka. Men tyvärr, lite för mycket träff med insidan där också, säger hon.


Många i United gjorde en bra insats. Emelie Lundberg prisades som Uniteds bästa och på planen märktes bland andra Lisa Dahlkvist och Sonia Ngozi Okobi för många fina prestationer. Plus att den stekheta Felicia Rogic ständigt hotade Piteå.

- Ja, min egen form måste jag ändå vara nöjd med. Att ha gjort sex mål efter så här många omgångar är jag inte nöjd med. Men om man ser till att jag inte gjorde ett enda på vårens sju matcher så …


Några veckor med mycket intensivt matchande är nu avklarat, något Munken tyckte syntes.

- Ja, många spelare var trötta mot slutet och det märktes när lagen bytte boll med varandra några gånger.

Nu blir schemat lite lugnare. United tar sig an Kungsbacka borta till helgen och därefter väntar ett landskampsuppehåll.

Stefan AlhagMatchfakta

Eskilstuna United-Piteå 1-1 (1-0)

1-0 (39) Felicia Rogic, 1-1 (90+1) Julia Karlernäs

Varning, United: Vaila Barsley

Domare: Lovisa Johansson

Publik: 1 011

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup