• Stefan Alhag

Unitedduo bidrog till svensk andraplats


Ett landslagsuppehåll lider mot sitt slut.

Under detta har bland annat Loreta Kullashi och Matilda Plan bidragit till en svensk andraplats i fyrnationsturneringen för U23-landslag.


De blågula har matchat intensivt i engelska Loughborough och det började strålande. Mot värdnationen vann Sverige med hela 5-0 förra onsdagen och där bidrog inte minst Loreta. Från 0-0 i halvtid exploderade nämligen den svenska offensiven och Unitedanfallaren gjorde 2-0 i minut 61 samt 4-0 på straff i 90:e. Både Loreta och Matilda spelade hela matchen.


Därefter blev det en 1-2-förlust mot Norge på fredagen, här blev Matilda kvar på bänken medan Loreta byttes in i minut 64. Sverige avrundade sedan mot USA där det blev 1-1 på måndagen. Unitedduon spelade åter hela matchen och Sverige blev enda lag som tog poäng av amerikanskorna. Då England slog Norge räckte Sveriges fyra poäng till att sluta tvåa bakom USA.


Två Unitedprofiler var även uttagna i Finlands A-trupp när det var dags att inleda EM-kvalet i måndags. Det skedde mot Albanien och Kaisa Collins och Julia Tunturis gäng fick en fin start då man säkert besegrade Albanien med 3-0 på bortaplan.

Kaisa blev inbytt med ungefär halvtimmen kvar medan Julia blev kvar på bänken den här gången.

Även Sonia Ngozi Okobi har varit på landslagsuppdrag. Hennes Nigeria har hunnit med ett dubbelmöte med Algeriet i andra rundan i OS-kvalet. Via 2-0-seger borta och 1-0 hemma i tisdagens retur gick Nigeria tryggt vidare till nästa omgång.

Sonia fick starta i den andra matchen men vilade i den första.


Apropå landslag, Eskilstuna United passar på att gratulera klubbens tidigare tränare Lotta Hellenberg som nyligen utsågs till förbundskapten för F15-landslaget.

– Ett fantastisk uppdrag och jag ser det som en stor ära. Att få arbeta med de yngsta, de som ska utvecklas till att bli våra framtida damlandslagsspelare, ska bli väldigt roligt. Det känns också som att det här kommer rätt i tid för mig efter många år inom elitfotbollen och jag ska ta mig an uppdraget med stor ödmjukhet, säger Lotta på förbundets hemsida.

Hon blir därmed den andra före detta Unitedtränaren som är förbundskapten för ett svenskt ungdomslandslag. Som ni kanske vet basar Viktor Eriksson för 00-killarna.

Stefan Alhag

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup