• Stefan Alhag

Unitedkaptenens syn på vårsäsongen


Petra Johansson sammanfattar de sju första matcherna för United. Foto: Morgan Nyberg Boussard

Eskilstuna United samlade ihop blygsamma fem poäng under den korta vårsäsongens sju matcher.

När VM-uppehållet nyss har börjat låter vi lagkaptenen Petra Johansson sätta ord på hur spelarna ser på den första tredjedelen av OBOS Damallsvenskan 2019.


Seger mot Limhamn/Bunkeflo, oavgjort mot Göteborg och Örebro samt förluster mot Rosengård, Växjö, Vittsjö och Kristianstad. Så ser facit ut så här långt och målskillnaden är 2-7.

Förstås inte den utdelningen Unitedtruppen hade hoppats på.

Men ni inledde bra, var ytterst nära poäng mot Rosengård och klarade kryss borta mot Göteborg. Vad var ni mest nöjda med i de två matcherna, Petra?

- Framför allt försvarsspelet. Vi var ett väldigt kompakt lag där det var svårt för motståndarna att hitta in spel mellan oss. Vi arbetade allt som ofta rättvända i försvaret och fick på så sätt jobba tillsammans som en enhet vilket gav enorm energi.

Bortsett från mötet med Kristianstad har ni inte släppt in fler än ett mål i någon match. Dina tankar kring försvarsspelet totalt sett under våren?

- Det är uppenbarligen det som har fungerat bäst. Matchen i Kristianstad borde inte ha slutat 3-0, jag tycker inte att det speglade matchen. Vi har gjort det trångt för många lag att anfalla mot oss genom det kompakta försvarsspelet. Något som i förlängningen kanske har gått ut över vår offensiv.

Ja, statistiken offensivt är mindre rolig läsning. Endast två mål på sju matcher och inget på hemmaplan. Vad är det ni inte får att stämma framåt?

- Först och främst har det offensiva spelet fungerat relativt bra fram till den sista tredjedelen. Där har tajmingen och samarbetet inte varit vad vi önskar. Jag tror att det både är en samspelsfråga och en mental aspekt. Det hade känts betydligt värre om vi inte hade bollen i matcherna, vilket inte är fallet. Snarare att vi behöver förvalta bollinnehavet och lägena vi spelar oss till på ett mycket bättre sätt.


Vilken enskild match är du mest nöjd med?

- Jag tror att det kortet faller på premiären mot Rosengård. Vi hade flera fina lägen att ta ledningen vid ställningen 0-0 och efter ett riktigt organiserat och kompakt försvar tycker jag att vi var värda minst en poäng i den matchen.

Vilken match var du mest besviken efter?

- Vi hade ett enormt spelövertag mot Växjö hemma och borde förvaltat det bättre. Efter den var jag enormt besviken. Den tillsammans med Örebromatchen ska vi vinna.

Dina tankar kring eventuella sommarförstärkningar?

- Jag tror att det kan hända en del i flera lag med tanke på det långa uppehållet och VM. Eftersom vi inte har en alltför bred trupp skulle jag ställa mig positiv till sommarförstärkningar. Det täcker upp för eventuella skador i höst och på samma gång ökar det konkurrensen i laget vilket oftast har en positiv effekt.

Med det utgångsläge ni har inför hösten, vad är en rimlig målsättning enligt dig?

- Det är alltid svårt med målsättningar men föreningen hade innan säsongen startade satt topp sex som mål och jag kan inte se någon anledning till att ändra det. Två tredjedelar av säsongen återstår och därmed väldigt många poäng att spela om.

Stefan Alhag

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup