• Stefan Alhag

Urstarkt United vände till rättvis seger


Där satt den! Julia Tunturis nick har precis seglat in vid Jennifer Falks högra stolpe, något Loreta Kullashi och Felicia Rogic med glädje kan konstatera. Foto: Per Karlsson

Eskilstuna United presterade säsongens bästa spel och knäckte tabelltvåan Göteborg med 2-1 (0-1).

- Vi vann allt i duellspelet ett tag, myser coachen Magnus ”Munken” Karlsson.

- Vi hittar varandra bra nu och självförtroendet är på topp, säger matchvinnaren Julia Tunturi.


Det var mer eller mindre propaganda som 1 646 åskådare fick se i Hjärta United-matchen, särskilt när den andra halvleken drog igång.

Spelet hade knappt inletts när Loreta Kullashi nickade in 1-1, framspelad av Julia Tunturi. Sedan följde en massiv Unitedpress där det skapades läge efter läge. Loreta hade ett par chanser till, Felicia Rogic hade en fin möjlighet och så vidare.


Så när 2-1 till sist kom i minut 65 var det fullt rättvist, fullt logiskt. Lagkaptenen Petra Johansson slog hörnan och Julia Tunturi nådde klart högst och nickade in 2-1.

- Svårt att beskriva känslan när jag såg bollen gå in. Men det var jätteskönt så klart, säger Julia, vår profil på hemsidan inför matchen.


I den intervjun sa hon att spänsten är en av hennes främsta styrkor och det syntes verkligen när hon gick upp på hörnan. Julia var en bra bit över alla andra och kunde även få rätt riktning på bollen, allt inför ögonen på sin egen familj på kortvisit i Eskilstuna samt inför ögonen på Finlands förbundskapten Anna Signeul.

- Den perioden är nog det bästa vi har presterat sedan jag kom tillbaka till klubben. Vi vann allt då, varenda duell. Vi hade dessutom jättebra variation och anföll på så många olika sätt, säger Magnus Karlsson.


Det fanns flera lägen att sätta spiken i kistan också, till exempel när Sonia Ngozi Okobi frispelades av Loreta Kullashi men skottet gick rakt på målvakten.

Göteborg, som knappt hade haft ett anfall på 40 minuter, försökte och lyckades skapa lite tryck mot slutet men fick aldrig någon ren målchans, ett markskott vid ena stolpen som Emelie Lundberg relativt enkelt räddade var det närmaste.

- När vi gick in i halvtid med 0-1 tror jag knappt att vi tänkte på att vi låg under. Vi ville bara köra på och det kändes som att vi hade övertaget redan då, säger Julia Tunturi.


Hon fick pris som bäst i hemmalaget och med ett mål och en assist var det så klart välförtjänt. Men konkurrensen var tuff då många i United imponerade stort.

Lisa Dahlkvist på mittfältet gjorde exempelvis det mesta rätt, Loreta Kullashi var inblandad i många farliga lägen framåt, Matilda Plan var bergsäker i defensiven och så vidare, och så vidare.


Uniteds mäktiga form efter VM-uppehållet fortsatte alltså och de allra flesta av de drygt 1 600 åskådarna lär ha gått hem mycket nöjda med underhållningen som laget bjöd på.

- Det stämmer verkligen bra för oss nu. Alla jobbar hårt för varandra, säger Julia Tunturi.

Stefan Alhag


Matchfakta

Eskilstuna United-Göteborg 2-1 (0-1)

0-1 (9) Julia Zigiotti Olme, 1-1 (46) Loreta Kullashi, 2-1 (65) Julia Tunturi

Varning, United: Halimatu Ayinde

Domare: Linn Andersson

Publik: 1 646

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup