• Stefan Alhag

Välkommen islossning för United i hettan


Jubel, glädje och lättnad blev det för United som övertygade och tog en mycket säker seger mot Växjö på lördagseftermiddagen. Foto: Morgan Nyberg Boussard

Före matchen stod lagen på lika många poäng.

I sommarhettan på Tunavallens konstgräs var det dock klasskillnad.

Eskilstuna United slog Växjö med 3-0 - ett resultat som kändes i underkant.


Det var bestämdhet,vilja och attityd direkt från start.

Att United skulle vända trenden stod helt klart och det blev rejäl islossning i sommarhettan på Tunavallen.

Det stod 3-0 i halvtid och kunde varit ännu större ledning efter de inledande 45 minuterna som dominerades fullständigt av hemmalaget.

- I dag tog alla spelare större eget ansvar och vi spelade ett väldigt bra försvarsspel över hela planen. Varje duell var viktig, säger mycket nöjde tränaren Magnus "Munken" Karlsson.

I 21:a minuten sprack nollan sedan Loreta Kullashi först frispelat Fanny Andersson och sedan själv prickat in returen efter Fannys skott.

2-0 kom på en lång utspark där back och målvakt i Växjö inte kom överens. Felicia Rogic tvekade utan gick på full attack, stal bollen och belönades med att få rulla in den i helt öppen bur.

Efter att måldrottningen Loreta Kullashi kostat på sig att bränna ett friläge tog hon revansch kort senare med ett vänsterskott som via en motståndare letade sig in till 3-0.


Felicia Rogic stal bollen och kunde springa mot öppet mål för att göra 2-0. Foto: Morgan Nyberg Boussard

Efter sidbytet anföll lagen visserligen i annan riktning, bortsett från det var matchbilden precis likadan.

United öste på och skapade massor av lägen, inte minst var Loreta nära flera gånger att utöka men 3-0 stod sig till vattenpausen med 20 minuter kvar.

Efter det kändes det som att båda lagen mest väntade på slutsignalen. Ett undantag var dock när Loreta spelade fram inbytta Kaisa Collin som prickade bortre stolpen men bollen studsade ut.

Det fanns ytterligare några nästanlägen för fler hemmamål men det fick räcka med 3-0.

Förutom målskyttarna glänste innermittfältarna. Halimatu Ayinde var (som alltid nästan) dominant och hon kompletterades den här gången väldigt bra av Elin Rombing som gjorde det mesta rätt.


Bakåt stack ingen enskild ut men alla gjorde allså sitt och såg till att målvakten Cosette Morché knappt behövde svara för ett enda avancerat ingripande på 90 minuter.

- Viktigt för oss att få hålla nollan i dag. Om de skulle fått ihop till ett mål i dag borde väl vi ha gjort tolv eller något liknande. Så stor skillnad tyckte jag det var, säger Munken.

United har hittat en vinnande känsla igen inför en vecka där vi möter de två nordligaste lagen, först Umeå borta på onsdag och därefter Piteå hemma på söndag.

Stefan AlhagMatchfakta

Eskilstuna United-Växjö 3-0 (3-0)

1-0 (21) Loreta Kullashi, 2-0 (32) Felicia Rogic, 3-0 (39) Loreta Kullashi

Varning, United: Elin Rombing

Domare: Lovisa Johansson

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup